Україна
30 січня 2020
Найголовніше за день: ситуація з коронавірусом, звільнення Гримчака з під варти та нові санкції щодо Росії
Читайте про найголовніші події дня, 30 січня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 30 січня.

Ситуація з коронавірусом

Кількість померлих від коронавірусу зросла до 170. Китайські органи охорони здоров'я заявили, що станом на 29 січня в країні було 7 711 підтверджених випадків зараження.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) збереться сьогодні, 30 січня, щоб знову обговорити питання про оголошення глобальної надзвичайної ситуації через китайський вірус.

Окрім того, китайські лікарі повідомляють про зменшення кількості нових хворих на коронавірус.

В Індії зареєстрували перший випадок зараження китайським коронавірусом: за даними МОЗ Індії, захворювання діагностували у студента з південного штату Керала.

Росія також тимчасово закриває кордон з Китаєм на Далекому Сході. Таке розпорядження підписав глава уряду Михайло Мішустін.

Звільнення Гримчака з під варти

Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак 30 січня вийшов на свободу з Лук'янівського СІЗО Києва. Відтепер він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Адвокатка Тетяна Матяш розповіла, що суд просто змінив запобіжний захід Гримчаку з тримання під вартою на домашній арешт.

Інформацію про звільнення Гримчака з-під варти підтвердила і його дружина Юлія.

 

Нові санкції щодо Росії

Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти Російської Федерації за дестабілізаційні дії проти України. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства фінансів США (Департаменту казначейства), пише УНІАН.

Зокрема, Управління з контролю за іноземними активами Держказначейства застосувало обмежувальні заходи проти восьми осіб та однієї компанії у відповідь на постійну агресію РФ проти України й окупацію Криму.

У Сполучених Штатах заявили, що запровадження цих санкцій демонструє непохитну налаштованість США покарати Росію за дестабілізаційні дії в Україні. При цьому у Посольстві України в США привітали запровадження нових санкцій проти РФ. 

Також повідомляли, що представниця фракції ОПЗЖ Юлія Льовочкіна підтримала повернення російської делегації до роботи у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Читайте також:Штучний інтелект у Канаді передбачив спалах коронавірусу у Китаї ще 31 грудня