Toyota зупиняє виробництво в Китаї
Toyota Motor Corp. оголосив про припинення операцій в Китаї до 9 лютого, приєднавшись до інших міжнародних компаній, які скорочують діяльність в КНР через коронавірус.
news-image

Японський автовиробник Toyota Motor Corp. оголосив про припинення операцій в Китаї до 9 лютого, приєднавшись до інших міжнародних компаній, які скорочують діяльність в КНР через спалах епідемії пневмонії в цій країні.

Про це повідомляє Економічна Правда.

З урахуванням різних факторів, в тому числі, рекомендацій місцевих органів влади, а також ситуації з запасами автокомпонентів на 29 січня, ми прийняли рішення призупинити роботу наших підприємств в Китаї до 9 лютого", - заявив прес-секретар компанії Маки Ніімі.
Ми будемо стежити за ситуацією і приймати подальші рішення щодо наших операцій з 10 лютого", - цитує Ніімі агентство Bloomberg.

Відповідаючи на питання про те, чи вплине ця ситуація на ланцюжок поставок Toyota, Ніімі заявив, що оцінити ситуацію поки важко, оскільки "в автомобільному секторі існує велика мережа поставок і у виробництві автомобілів використовується широке коло компонентів".

В даний час, за його словами, співробітників Toyota в Ухані немає.

Раніше ми писали про китайський коронавірус та економіка: чому падають ціни на нафту?

Читайте також:В ОАЕ підтвердили перший на Близькому Сході випадок зараження новим коронавірусом