Україна
28 січня 2020
Депутати мають на меті внести зміни до закону щодо роботи близьких осіб військових посадових осіб
Нардепи пропонують заборонити кумівство в армії на законодавчому рівні
news-image

Народні депутати пропонують конкретизувати умови, при яких військові посадові особи не можуть мати у прямому підпорядкуванні близьких їм осіб, або бути прямо підпорядкованими у зв’язку з виконанням посадових обов’язків, пише «Є!»  з посиланням на vezha.net.

Відповідний законопроект опублікований на сайті Верховної Ради України.

Згідно з пояснювальною запискою, у військових формуваннях та правоохоронних органах спеціального призначення, які комплектуються військовослужбовцями, склалася проблемна ситуація.

Беручи до уваги вимоги Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України та статті 27 Закону України «Про запобігання корупції» на цей час у військових формуваннях та правоохоронних органах спеціального призначення, які комплектуються військовослужбовцями склалася проблемна ситуація, в частині проходження військової служби близькими особами, не тільки в одній військовій частині, а й у з’єднанні, територіальному управлінні, оперативному командуванні та й у військовому формуванні або правоохоронному органі в цілому, у зв’язку із чим існує нагальна потреба у внесенні відповідних змін до Закону України «Про запобігання корупції», – вказано у пояснювальній записці.

Законопроектом передбачається внести зміни до статті 27 (Обмеження спільної роботи близьких осіб) Закону України «Про запобігання корупції» щодо роботи близьких осіб військових посадових осіб.

Варто зазначити, нардепи прогнозують, що з прийняттям законопроекту будуть усунені проблемні питання проходження військової служби близькими особами, узгодженні вимоги статті узгоджені вимоги статті 27 Закону України «Про запобігання корупції» із Статутом внутрішньої служби Збройних Сил України. Конкретизовані умови при яких військові посадові особи не можуть мати у прямому підпорядкуванні близьких їм осіб або бути прямо підпорядкованими у зв’язку з виконанням посадових обов’язків, а також збережено відповідний кадровий потенціал військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення.

Читайте також:Партія Тимошенко зареєструвала законопроект, що обмежує зарплати чиновників