Резонанс
28 січня 2020
Продаж вакцини від коронавірусу з Китаю: у мережі з’явились фейкові оголошення
Ці оголошення є неправдивими, адже точно відомо, що вакцини саме від коронавірусу типу nCoV на сьогодні не існує.
news-image

Оголошення про продаж вакцини від китайського коронавірусу nCoV почали з’являтись на інтернет-сайтах. Ці оголошення є неправдивими, адже точно відомо, що вакцини саме від коронавірусу типу nCoV на сьогодні не існує, повідомляє 24 канал

Ціну за фейкову вакцину від коронавірусу nCoV виставили у 2500 гривень. В оголошенні не вказано, де пропонується вакцина саме від nCoV, проте це стає чітко зрозуміло зі страхітливого повідомлення:

"Продам вакцини від коронавірусу. Вакцина від моторошного вірусу, що добрався до нас із Китаю".

Розроблена ця протиотрута в Ізраїлі кращими спеціалістами своєї справи. Якщо хочете вберегти себе і своїх рідних та близьких, тоді терміново замовляйте протиотруту від CoV вірусу! – мовиться у повідомленні шахраїв.

Зауважимо, що насправді перші клінічні випробування вакцини від коронавірусу типу nCoV відбудуться впродовж 3 місяців. Досвід попередніх років свідчить про те, що створення вакцини потребує значно більше часу. Зокрема, вакцина від лихоманки Ебола була створена лише через 20 років досліджень. А щеплень від вірусу Зіка або атипової пневмонії дотепер не існує.

вакцина від коронавірусу з Китаю купити оголошення фейкові повідомлення
Фейкове оголошення про продаж вакцини від коронавірусу

На сьогодні  зараження діагностували щонайменше у 2761 людини в межах країни. Щодо України, в Києві підтвердили випадок зараження коронавірусом, але згодом з'ясувалось, що це не китайський вірус nCoV.

Що таке коронавірус? 

Рід вірусів, що розмножуються в цитоплазмі інфікованих клітин. Здебільшого коронавірусами вважають віруси інфекційного бронхіту птахів, хоча в цю родину входять і коронавіруси людини.

Симптоми коронавірусу:

  • висока температура, яка стабільно тримається;
  • погіршення загального стану;
  • втрата апетиту;
  • часте дихання, задишка;
  • слабкість, млявість, зниження активності;
  • кашель різної інтенсивності.

Дивіться відео про коронавірус:

 

Читайте також:МЗС радить українцям тікати з Китаю