Суспільство
28 січня 2020
Водій автобуса відмовився вимкнути російський серіал на прохання пасажирів і висадив їх на трасі
Прохання диспетчерки фірми вимкнути російське кіно та вибачитися за погрози, водій проігнорував.
news-image
Водій автобуса відмовився вимкнути російський серіал на прохання двох пасажирок рейсу.

Інцидент стався увечері 27 січня в автобусі, який прямував з Луцька до Києва.

Як розповідає Ярина Чорногуз, одна з тих, хто просив вимкнути російський серіал, рейс виконував автобус перевізника ФОП Раб Т. Б., а квитки на нього продавала компанія Busfor.

Коли я підійшла та ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася з зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити відмовився», — розповідає Ярина, членкиня українського волонтерського медбатальйону «Госпітальєри».

За її словами, водій вимагав, аби вона дізналася думку більшості автобуса.

Я повернулася і пояснила все те саме людям, і чи їм принципово дивитися російське кіно, пропонувала його вимкнути. На нас почала кидатися якась жінка, яка їхала назад з Італії і що їй байдуже на каком язикє і що ми вбивці, що їздимо на війну, що вона нас туди не посилала. Решта автобуса просто промовчала. Згадку, що я вертаюся з похорону свого хлопця-бійця, який загинув, захищаючи їхню можливість вільно пересуватися неокупованими дорогами України, зустріли мовчанням з винними очима», — каже Ярина.

Її подруга, аеророзвідниця Настя Конфедерат, увімкнула камеру на телефоні та зняла фрагмент відео цієї дискусії, після чого водій вибив телефон у неї з рук. 

Ярина додала, що перед поїздкою цей самий водій погрожував, що якщо вони не приїдуть на 18.30, то він поїде без них і йому байдуже, що там у квитку, хоча за квитками виїзд мав бути о 19:00. Коли ж сам водій прибув о 19:06, вибачатися за свої погрози він відмовився.

За словами Ярини, прохання диспетчерки фірми вимкнути російське кіно та вибачитися за погрози, водій проігнорував.

Врешті дівчата були змушені зупинити автобус і вийти на трасі. 

Нас двох, волонтерку аеророзвідки та госпітальєрку, дорослі зрілі люди, громадяни України, на чолі з водієм погодилися висадити посеред траси, аби далі дивитися у спокої російське кіно», — підсумувала Ярина.

У компанії наголосили, що вони є онлайн-сервісом з продажу квитків, тобто по-суті є посередником між власниками автобусів та пасажирами. У Busfor додали, що детальнішу інформацію щодо автобуса, який його виконував рейс, можуть надати лише за наявності номера квитка.

Пізніше водія автобуса, який висадив госпітальєрку Ярину Чорногуз та її подругу через прохання вимкнути російський серіал, у Києві зустрічали обурені активісти, пише 24 канал.

Після того, коли дівчат висадили з рейсового автобуса, вони добралися до Києва, регулярно відписуючи у соцмережі.

Друзі, дякую за підтримку й репости. Ми з Настею вже достопили до Рівного, і звідти їдемо другим автобусом на Київ. Нас уже повідомили, що там водія-хероя, який нас висадив за прохання вимкнути російський серіал, чекає тепла зустріч у Києві", – написала госпітальєрка Ярина Чорногуз.

Також Ярина подякувала компанії-перевізнику, за вибачення, які вони принесли в дописі і у фейсбуці.

Дякуємо компанії-перевізнику за миттєву реакцію та за дзвінки водієві, на які той не зреагував. Сподіваюся, що це буде прикладом для інших перевізників. Люди мають або відпочивати на автобусних рейсах, або слухати і чути українське на своїх дорогах”, – зазначила Чорногуз.

Читайте також:«ВимкниРосiйське»: біля офісу новинної служби «Інтера» провели акцію (фото)