Події
27 січня 2020
Микитась дав свідчення проти Кличка і Cтoлapa - ЗМІ
В обмін на дозвіл покинути межі країни.
news-image

Зняття електронного засобу контролю без відповідного рішення суду, а також надання дозволу на виїзд до Великобританії екс-нардепу Максиму Микитасю відбулося в рамках спецоперації Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро.

Про це заявив керівник САП Назар Холодницький, повідомляє delo.ua

За його словами, в обмін на дозвіл покинути межі країни, Микитась, якого підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн грн і легалізації понад 200 млн грн доходів, отриманих злочинним шляхом, надав важливі свідчення щодо поплічників по проведенню корупційних оборудок і махінацій з нерухомістю.

Як розповів Холодницький, організаторами шахрайських схем Микитась назвав мера Києва Віталія Кличка та "тіньового мера" столиці Вaдимa Cтoлapa, відомого своїм необмеженим впливом.

Серед інших причетних до злочинів - "бенефіціари" будівельної дозвільної системи Юрій і Олексій Горові, відомий бізнесмен і за сумісництвом кримінальний авторитет Ігор Кучеренко, а також ряд колишніх і діючих представників державної влади.

Крім того, керівник САП підкреслив, що інформація, яка тиражується в ЗМІ щодо самоуправства прокурора Грищука в питанні видачі Мікітасов документів і дозволу на виліт, не відповідає дійсності.

Все було ретельно сплановано. Ми отримали результат, після чого дозвіл на перетин кордону було відразу ж скасовано, прикордонники зняли Микита з рейсу, а правоохоронці знову наділи на нього браслет і змусили здати закордонний паспорт", - додав Холодницький.

Зараз деталі допиту Микита в інтересах слідства не розголошуються, але відомо, що Генеральна прокуратура має намір клопотати про міжнародний розшук Горових і Кучеренко, які, на відміну від скандального забудовника, встигли втекти за кордон.

Як відомо, крім відмивання бюджетних грошей, фактичний керівник корпорації "Укрбуд" Максим Микитась, за мовчазною згодою столичної влади і контролюючих органів, обдурив 13 тисяч інвесторів нерухомості, які залишилися без даху над головою в результаті повної зупинки будівництва 26 житлових комплексів компанії. Раніше прикордонники зняли з літака екс-нардепа Максима Микита при спробі покинути Україну.

Як повідомлялося, Микитась раніше отримав від прокурорів Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізований антикорупційної прокуратури офіційний дозвіл вилетіти до Великобританії. Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд України призначив Мікітасов запобіжний захід у вигляді застави в сумі 5,5 млн грн. За нього внесли заставу, і екс-нардепа відпустили.

Читайте також:Скандального ексдепутата Микитася зняли з рейсу в аеропорту: що про це відомо