Україна
23 січня 2020
А все тому, що у людей нагорі тепер правильні цінності!
«Безпрецедентний прогрес»: Гончарук похвалився, що переміг корупцію у верхах
news-image

На вищому рівні корупція вже переможена, залишилося тільки викорінити її у всіх інших місцях. З таким обнадійливим заявою виступив на форумі в Давосі прем'єр-міністр Олексій Гончарук, пише «Є!»  з посиланням на rupor.info.           

Я вірю в те, що на вищому рівні корупцію можна подолати, вибравши правильних людей, з правильними цінностями, які мають внутрішню силу протистояти цим спокусам ... Дати їм можливість змінювати країну і захищати їх - тому що їх будуть бити», - заявив прем'єр.

За його словами, для перемоги над корупцією у всіх інших галузях, «потрібно прибирати передумови її виникнення: спрощувати процедури, прибирати дурні папірці, діджіталізіровать процеси, створювати конкурентні ринки, зменшувати роль держави в економіці».

Ми це і робимо. За останні шість місяців ми досягли безпрецедентного прогресу. На вищому рівні корупції немає, але цього недостатньо», - зізнався Гончарук.

Чесно кажучи, якось дивно виходить: чи то корупцію на найвищому рівні можна подолати (природно, пропихнув наверх правильних людей), то вона вже подолана - але тоді до чого всі ці «можна» і «вірю»? 

Не зрозуміло. Про людей з правильними цінностями теж мутно вийшло, особливо, з урахуванням постійних мантр Гончарука про необхідність підвищити міністрам зарплату, інакше вони будуть красти. Варіанта тільки два: або наші міністри - зовсім не ті правильні люди, про яких говорив прем'єр в Давосі (але як же тоді вдалося знищити корупцію у верхах?), або Гончарук сильно перебільшує їх здатність протистояти спокусі. Загалом, як казав незабутній магістр Йода, «протиріччя тут бачу я». 

Читайте також:Більшість українців не проти отримувати зарплату «в конвертах» — опитування