Події
22 січня 2020
Honda і Toyota відкликають 6 млн автомобілів через проблеми з подушками безпеки
Акції Toyota за підсумками торгів у Токіо в середу подешевшали на 0,39%, папери Honda знизилися на 0,1%.
news-image

Японські автовиробники Toyota і Honda відкликають понад 6 млн автомобілів через дві різні проблеми з подушками безпеки, що становлять загрозу для водіїв, повідомляє interfax.

Рішення Toyota стосується близько 3,4 млн машин на світових ринках і пов'язане з тим, що подушки безпеки в цих автомобілях можуть не спрацювати в момент аварії. Автомобілі обладнано комп'ютерами, виробленими компанією ZF-TRW, які контролюють роботу подушок безпеки. Вони чутливі до електричних перешкод і можуть не передати сигналу про активацію подушок.

У повідомленні Toyota зазначено, що комп'ютери можуть бути недостатньо захищені від електричних перешкод, які можуть розпочатися в разі зіткнення. У результаті подушки безпеки можуть надутися не повністю або зовсім не спрацювати.

Проблема може стосуватися близько 12,3 млн автомобілів у США, які виробляють шість різних компаній. Існує ймовірність, що цей дефект призвів до загибелі восьми людей. Американські регулятори у сфері безпеки здійснюють розслідування у зв'язку з проблемою.

Honda відкликає близько 2,7 млн автомобілів з інфляторами подушок безпеки виробництва компанії Takata в США та Канаді з огляду на ймовірність їх вибуху з подальшим викидом металевих осколків.

Акції Toyota за підсумками торгів у Токіо в середу подешевшали на 0,39%, папери Honda знизилися на 0,1%.

Читайте також:Україну очікує транспортний колапс