Фільм «Номери», над яким Сенцов працював у російській колонії, презентують на Berlinale 2020
Фільм «Номери» створений за однойменною п’єсою Олега Сенцова, яку він написав ще до ув’язнення, у 2011 році.
news-image

Світова прем'єра фільму «Номери» українських режисерів Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва, відбудеться 18 лютого у межах спеціальних показів, які присвячені ювілею Берлінського міжнародного кінофестивалю (Berlinale), пише Громадське.

Режисери стрічки — Олег Сенцов, який працював над фільмом, перебуваючи у незаконному ув'язненні в РФ, та Ахтем Сеітаблаєв, який допомагав втілювати задум на знімальному майданчику разом з продюсеркою фільму Анною Паленчук. 

Робочий процес Олег і Ахтем обговорювали у листах, яких, за словами Анни, було більше сотні.

Фільм «Номери» створений за однойменною п’єсою Олега Сенцова, яку він написав ще до ув’язнення, у 2011 році. Це розповідь про ув’язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи та отримати свободу. Прем’єра фільму в Україні запланована на осінь 2020 року.

У 2018 році на основі п’єси було створено виставу, над якою працювали режисер-постановник Тамара Трунова та художник-постановник Юрій Ларіонов.

Нагадаємо, засуджений за сфабрикованою справою до 20 років Олег Сенцов пробув в ув'язненні в Росії понад 5 років, 7 вересня 2019-го Сенцов повернувся в Україну разом із 34 іншими українськими політв'язнями та військовополоненими у межах обміну утримуваними з РФ.

Раніше ми повідомляли, що стали відомі номінанти на премію «Оскар-2020».

Читайте також:Стали відомі номінанти на премію «Оскар-2020»