Україна
20 січня 2020
Найголовніше за день: масові обшуки по справі Гандзюк, спробі вильоту з України Микитася, ріст рівня безробіття
Читайте про найголовніші події дня, 20 січня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 20 січня.

Масові обшуки по справі Гандзюк

Генеральною прокуратурою розпочато ряд обшуків з метою відшукання додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк. 

Зазначається, що прокуратура і Служба безпеки України проводять обшуки для пошуку додаткових доказів.

У справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк фігурує колишній помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Спроба вильоту з України Микитася

Колишнього народного депутата Максима Микитася зняли з рейсу при спробі вильоту з України. Він намагався виїхати у Велику Британію.

Екснардеп вже пройшов митний та прикордонний контроль, але його не пустили. Максим Микитась поїхав у поліцію надягати електронний браслет і здавати паспорт.

Ріст рівня безробіття

В Україні збільшилася кількість безробітних на 49,3 тисяч людей за один місяць. 

Згідно з оприлюдненим дослідженням, в грудні 2019-го в Україні було офіційно зареєстровано 338,2 тисячі безробітних, що на 17% більше, ніж у листопаді - 288,9 тисяч.

Також повідомляється, що зменшилася кількість вакансій. У листопаді минулого року їх було 80,9 тисяч, а в грудні стало на 27% менше - тобто на 59 тисяч.

Індекс навантаження зареєстрованих безробітних на одну вакансію становив 6 осіб.

В Україні в минулому місяці без роботи залишилось більше жінок, ніж чоловіків.  У містах роботу шукають 176 тисяч осіб, а в селах - 162,2 тисячі.

Також повідомляли, що колишня міська голова Слов’янська Неля Штепа, яку обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність України та створенні терористичної групи, отримала 3600 євро компенсації за порушення права на свободу за рішенням Європейського суду з прав людини.

Читайте також:«Президенту України відвели роль мовчазної масовки під час пропагандистської промови Путіна», - Володимир В'ятрович