Найкращі історичні фільми для перегляду на вихідні
Підбірка історичних фільмів
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас збірку історичних фільмів. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Незламна»

Їй не було рівних у далекому 1941-му році, і ніхто не може зрівнятися з нею і сьогодні. Людмила стала найрезультативнішою жінкою-снайпером в історії. Зі студентської лави Київського університету імені Т. Шевченка  вона вирушила на фронт і стала живою легендою.

Любов під нескінченним вогнем противника, дружба з Елеанор Рузвельт, виступ на конференції, що вплинув на результат Другої Світової Війни, бажання жити і страх втратити кохану людину...

Це реальна історія Людмили Павличенко - легендарної жінки-снайпери. Солдати йшли в бій з її ім'ям на вустах, а вороги влаштовували на неї полювання.

2. «Захар Беркут»

1241 рік. Набіги Монгольської орди на слов'янські землі не припиняються. Руйнуючи все на своєму шляху, війська хана Бурунди зупиняються у Карпат. Одного разу мисливці брати Беркути проникають у ворожий монгольський табір і звільняють полонених. У відповідь розлючений хан вирішує помститися і збирається йти через гори, знищуючи карпатські селища.

Цікаві факти про фільм "Захар Беркут":

- Кіноробота "Захар Беркут" знята за мотивами оповідання Івана Франка.

- Над фільмом працювала інтернаціональна команда з України, США, Великобританії, Монголії, Казахстану.

- Зйомки кінострічки "Захар Беркут" проходили влітку 2018 року поряд з Синевирською Поляною в Карпатах і під Києвом, де була створена масштабна декорація гірської ущелини.

3. «Крути 1918»

Кіносторічка присвячена 100-річчю бою, в якому загін з 400 курсантів призупинив наступ 4-тисячного підрозділу Червоної армії в напрямку Києва. Місцем битви стала станція Крути, що дало можливість Українській народній республіці виграти час для підписання Брест-Литовського мирного договору. 

Цікаві факти про фільм "Крути 1918":

- Кіноробота створена на основі історії бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року.

- Робота над зйомками кінострічки почалася у вересні 2017 року та проходила у Києві, на Софійській площі, в Київській фортеці, в Музеї видатних діячів української культури.

- Станцію Крути знімали в Черкаській області, в селі Сигнаївка.

- У зйомках кінострічки брали участь близько 1000 акторів і 2000 одиниць зброї, а в зйомках батальних сцен брали участь 150 військових Нацгвардії України.

4. «Ціна правди»

У 1930-ті роки СРСР відвідує молодий британський журналіст Гарет Джонс з метою взяти інтерв'ю у Сталіна. Ставши свідком нещадного терору та народних страждань, Гарет ризикуючи життям пише статтю про абсолютно іншу сторону радянської утопії. 

Цікаві факти про фільм "Гарет Джонс":

- Кіноробота створена на основі історії британського журналіста Гарета Джонса, який висвітлював правду про СРСР сталінських часів.

- Це художня обробка реальних фактів біографії Гарета Джонса.

5. «Дюнкерк»

Кінострічка розповість драматичну історію неймовірного порятунку більше трьохсот тисяч солдатів в ході дюнкеркської операції, що мала місце на початку Другої світової війни.

6. «Чорний ворон»

Історія про життя і кохання Івана на прізвисько Ворон, який волею долі став учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. У боротьбі за свободу українського народу головний герой не залишається осторонь від важливих подій, які розгортаються в його селі. Іван жертвує спокоєм і сімейним затишком і починає відчайдушну боротьбу за незалежність рідної землі, волю і майбутнє українців і власної сім'ї.

7. «Марія - королева Шотландії»

Історія життя Марії Стюарт, яка мала намір повалити з престолу свою кузину Єлизавету I. Внаслідок чого вона провела залишок життя у в'язниці та була страчена.

8. «Легенда Карпат»

Історія про лідера визвольного руху карпатських повстанців Олекса Довбуша, якому довелося пережити нелегке дитинство, та з невпевненого хлопченя вирости справжнім воїном, що втілює мужність і справедливість. 

9. «Секретне досьє»

У центрі сюжету - оприлюднення журналістами The New York Times і The Washington Post секретних документів Пентагону про хід війни у В'єтнамі. 

 

10. «Гетьман»

Історія непростої долі людини, якого вважають однією з найбільш суперечливих політичних фігур в Україні. Він змінив хід історії, і зробив свою країну незалежною. Він – великий гетьман України, ім'я якого Богдан Зиновій Хмельницький.

Все починається з 1647 року, в період повстання українського козацтва проти польської шляхти. Але головною лінією сюжету стає не саме повстання, а трагічна любов Богдана Хмельницького до польського жінки Гелени.

Читайте також: Найкращі фільми про вечірки для перегляду на вихідні