Україна
17 січня 2020
Найголовніше за день: заява про відставку Гончарука, звільнення міністерки Бабак та прийняття закону, який розширює допомогу переселенцям
Читайте про найголовніші події дня, 17 січня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 17 січня.

Заява про відставку прем'єр-міністра

Про свою відставку прем’єр-міністр Олексій Гончарук написав в Фейсбуці.

Я прийшов на посаду — виконувати програму Президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до Президента, я написав заяву про відставку та передав її Президенту з правом внесення в Парламент. Він – людина, якій українці висловили безпрецедентну довіру. І він має повне право оцінювати єфективність кожного члена своєї команди, що змінює країну", - пише Гончарук.

Також ми писали, як міністри уряду відреагували на заяву про відставку прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

Звільнення міністерки Бабак

У п'ятницю у Верховній Раді підтримали відставку міністерки розвитку громад і територій Олени Бабак.

Рішення ухвалили на комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. За звільнення проголосував 21 член комітету.

Комітет запропонував призначити Дениса Шмигаля на посаду віцепрем'єр-міністра України – міністра розвитку громад і територій України. Зараз чиновник очолює Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.

Прийняття закону, який розширює допомогу переселенцям

Депутати проголосували за те, щоб діти переселенців безкоштовно забезпечувались харчуванням в дитячих садах, школах, профтехучилищах.

Автори закону відзначили, що державна фінансова допомога переселенцям  - справа потрібна, але недостатнє. Потрібні додаткові механізми, щоб компенсувати сім'ям підвищені витрати в зв'язку з переїздом.

Раніше ми писали, що в уряді повідомили, якими будуть відсотки за іпотечні кредити до кінця 2020 року.

Читайте також:Зеленський вимагає від правоохоронних органів за два тижні встановити причетних до запису розмов Гончарука