Світ
16 січня 2020
В Одесі проведуть спільні навчання України і НАТО
Учасники будуть відпрацьовувати алгоритми дій у кризових ситуаціях, які можуть виникнути в Чорноморському регіоні.
news-image
Протягом 5-9 жовтня 2020 року в Одесі проведуть спільні навчання між учасниками з України й держав-членів НАТО із захисту критичної інфраструктури в Чорноморському регіоні «Непорушна стійкість — 2020».

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Як зазначається, спільний документ підписали віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба та заступник Генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки, послиня Беттіна Каденбах у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Учасники будуть відпрацьовувати алгоритми дій у кризових ситуаціях, які можуть виникнути в Чорноморському регіоні.

Мета – злагоджено, вчасно і грамотно реагувати на кібератаки, напади на порти, захоплення транспортних шляхів та інші загрози», — уточнили в уряді.

Зазначається, що в навчанні візьмуть участь понад 200 фахівців. З української сторони — представники понад 20 відомств, а з боку Альянсу — представники центрів передового досвіду НАТО та Представництва НАТО в Україні. Долучиться і Європейський центр досвіду з протидії гібридним загрозам. Оцінюватиме взаємодію Вища морська школа США.

Україна та НАТО відпрацюють сценарій певної критичної ситуації, яка вимагатиме злагоджених дій. Упродовж навчання органи влади зможуть звірити свої плани, перевірити ефективність реагування та відновлення, вміння вчасно комунікувати між собою та інформувати людей», — додали в Кабміні.

Це вже не перші спільні навчання України та НАТО. У 2017 році українські органи влади разом з представниками НАТО відпрацьовували взаємодію з питань захисту критичної електроенергетичної інфраструктури.

Читайте також:НАТО виведе частину свого контингенту з Іраку після вбивства Сулеймані