Політика
16 січня 2020
У Кабміні відреагували на запис прослушки Гончарука
Інформація щодо заяви про відставку Гончарука також не відповідає дійсності.
news-image

Кабінет міністрів України не може підтвердити чи заперечити справжність нещодавно опублікованої прослушки із прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком.

Інформація щодо заяви про відставку Гончарука також не відповідає дійсності, про це повідомляє преслужба.

Пресслужба Кабінету Міністрів не має інформації щодо справжності жодного аудіо чи відео запису, що розповсюджуються у мережі інтернет", – мовиться у повідомленні.

Інформацію про те, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук начебто написав заяву про звільнення, поширюють у соцмережах.

"Злита" розмова із прем'єром Гончаруком: основне

У мережі опублікували записи розмов людей, чиї голоси схожі на голоси прем'єра Олексія Гончарука, заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової та міністра фінансів Оксани Маркарової.

  • Відео невідомі підписали так: "Історія як Олексій Гончарук, Оксана Маркарова, Яків Смолій, Катерина Рожкова, Юлія Ковалів збиралися на нараду до "тупого президента" Зеленського".
  • В оприлюдненому записі Гончарук, Маркарова і Смолій нібито виробляли пояснення для президента про причини зміцнення курсу гривні.
  • Під час розмови Гончарук сказав, що у Зеленського "дуже примітивне розуміння економічних процесів". Голова Кабміну уточнив, що примітивне означає "просте".
  • Гончарук говорить також про те, що він "повний профан" в економіці.

Увага! Ми не можемо гарантувати достовірності запису, який опублікував ютуб-канал "Как обмануть президента".

У пресслужбі Нацбанку ситуацію і розмовою наразі також не коментували. За даними "Української правди", цей запис обговорювали засіданні фракції "Слуга Народу" 15 січня. Низка депутатів обурились через, на їхню думку, образу Зеленського.

Ймовірні зміни в Кабінеті міністрів

Телеграм-канал "Темний лицар" напередодні повідомив, що у Зеленського готують відставку низки міністрів.

За інформацією, поширеною в соцмережах, прем'єра Гончарука це не стосується. В нього є річний імунітет після ухвалення програми уряду.


Читайте також:В мережу злили скандальний запис з одкровеннями Гончарука