Світ
15 січня 2020
Глави МЗС п'яти країн, громадяни яких загинули в катастрофі МАУ, зустрінуться 16 січня
Зустрінуться глави МЗС України, Канади, Великої Британії, Швеції та Афганістану.
news-image

В Лондоні (Великобританія) завтра, 16 січня, відбудеться зустріч міністрів закордонних справ п'яти країн, громадяни яких загинули катастрофі літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

Про це повідомляє РБК-Україна. Зазначається, що 15-16 січня 2020 року глава українського МЗС Вадим Пристайко перебуватиме з робочим візитом у Великобританії.

У рамках візиту Міністр візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ України, Канади, Великої Британії, Швеції та Афганістану з метою координації зусиль для забезпечення належного розслідування обставин катастрофи літака МАУ рейсу PS 752 у Тегерані", - йдеться в повідомленні.

Акредитація журналістів для висвітлення події відкрита до півночі сьогоднішнього дня. Відповідно, сама зустріч повинна відбутися завтра.

В авіакатастрофі загинули громадяни України, Великобританії, Швеції, Канади і Німеччини, Ірану та Афганістану.

Авіакатастрофа в Ірані сталася 8 січня 2020 року. Лайнер компанії МАУ виконував міжнародний рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. Через кілька хвилин після зльоту його збив Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Ірану, нібито переплутавши з американським літаком. Жертвами катастрофи стали 176 осіб - всі, хто був на борту. Серед них - 11 українців.

Читайте також:Чорні ящики збитого в Ірані «Боїнга» можуть передати Україні - президент «МАУ»