Події
14 січня 2020
Київ знову охопили земельні протести. Пряма трансляція
Активісти під Радою зібралися в знак протесту проти ринку землі.
news-image

Представники Національного штабу захисту рідної землі відновили акції протесту під будівлею Верховної Ради з вимогою не допустити прийняття законопроекту №2178-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

З місця подій пряму трансляцію проводить кореспондент інфопростору «Є!».

Кілька сотень людей з числа об'єднань аграріїв, профспілок, а також націоналістичних партій зібралися на Площі Конституції.

Крім того, учасники акції блокують деякі автомобільні дороги в центрі Києва. Кілька десятків протестувальників перекрили перетин вулиці Цитадельної та вулиці Лаврської, перехрестя вулиць Липської та Інститутської.

Поруч люди вимагають підтримки мисливських угідь та мисливської промисловості в Україні.

Поліція та Національна гвардія заступили на посилене чергування для забезпечення мирного проведення акцій у центрі Києва. Про це інформує відділ комунікації поліції Києва. 

Верховна Рада й будівлі парламентських комітетів перебувають під посиленою охороною Національної гвардії та Національної поліції.

Протестувальники принесли тюки соломи. Людей не багато, але достатньо, щоб перекрити вулицю Шовковичну. Транспорт не їздить. Липська/Інститутська - рух транспорту заблоковано. Як кажуть протестувальники до 13:00. Водії сигналять. Відбуваються незначні сутички між мітингувальниками і водіями з втручанням поліції. Протести продовжуються. Люди не розходяться. Також протестувальники перекрили рух на перетин вулиці Лаврській і Цитадельної. Мітингувальники також перекрили дорогу біля стадіону їм. Валерія Лобановського.. Учасники акції постійно ходять по пішохідному переходу.

 Як нам сказав протестувальник, всього по Києву перекрито вісім вулиць.

Також зараз на Банковій під Офісом Президента протестують на підтримку затриманих у вбивстві Шеремета. Активісти вимагають або доказів, або відпустити підозрюваних. Акція називється "Біла нитка. Досить шити". Активісти тримають в руках плакати з назвою акції. Протестувальники кажуть, що вимагають правосуддя. Хочуть достукатись до Президента, щоб надали хоч один беззаперечний доказ причетності підозрюваних до вбивства або відпустили їх.

Вчора пройшов місяць, як затримали волонтерів, учасників АТО. На сьогодні жодних доказів не надано", - каже активіст.

Представники  офісу Президента до протестувальників не виходили. Активісти переконані, що процес затягують до весни і таким чином хочуть "присипити" патріотів. Але вони надіються, що гарант зрозумів, що його просто підставили. 

На самій акції людей не багато.

В загальному, день в урядовому кварталі сьогодні насичений. Всього зараз проходить три акції в різних його частинах.

Інфопростір «Є!» слідкує за перебігом подій. Не перемикайтесь. Новина оновлюється.

Як повідомляли раніше, активісти під Радою зібралися в знак протесту проти ринку землі. 

Читайте також:Якою буде ціна гектара сільгосподарських угідь при відкритті ринку землі в Україні? (інфографіка)