Події
14 січня 2020
У Києві біля Ocean Plaza прорвало трубу з гарячою водою
У Київтеплоенерго повідомили про десятьох постраждалих.
news-image

У Києві біля торгового центру "Ocean Plaza" прорвало тепломережу в результаті чого сталося підмивання асфальту. Про це повідомляє РБК-Україна.

Близько 20:30 патрульні отримали повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Антоновича.

Частково обмежено рух на вулиці Антоновича (від вулиці Заміська до площі Либідської.)

Попередньо встановлено, що стався прорив труби з гарячою водою, а також стався провал асфальтного покриття, в результаті чого автобус отримав механічні пошкодження", - йдеться в повідомленні.

За інформацією "Київ оперативний", вода затопила торговий центр, а також супермаркет "Ашан", який знаходиться поруч.

У свою чергу, заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв на своїй сторінці в Facebook повідомив, що за адресою вулиця Антоновича, 176 біля ТРЦ " Осеап Plaza сталося пошкодження магістрального трубопроводу на проїжджій частині. В результаті пошкодження стався витік води.

Аварійна бригада "Київтеплоенерго" перекрила подачу теплоносія і почали відкачування води. Рух транспорту частково обмежено", - повідомив він.
Пізніше, під час оперативного брифінгу після аварії теплотраси головний інженер "Київтеплоенерго" Юрій Паливода повідомив, що у нього є інформація про десятьох постраждалих.

Як уточнив заступник керівника Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, частина людей з числа постраждалих була неподалік місця прориву труби, а частина були у маршрутці, яка також опинилася на місці прориву тепломережі.Авария произошла около 20:45

Дорогу перекрыли

Потерпілих відвезли у Київську клінічну лікарню, в обласну лікарню... Це та інформація по потерпілих, яка у нас є. Зараз працюють медики, надають допомогу", - сказав він.

Причиною прориву труби стала фізична зношеність мережі. Про це під час брифінгу повідомив головний інженер "Київтеплоенерго" Юрій Паливода. Він додав, що тепломагістраль у цьому районі столиці будувалася ще у 1987 році, хоча аварійною її не вважали.

Біля входу в "Ашан" стікала вода. Зараз вивчається відповідність будівництва, відповідність охоронним зонам теплових мереж...Прорив був один - на проїжджій частині, а потім вода просто стікала по схилу. Ця магістраль будувалась у 1987 році, вже потребувала заміни", - сказав Паливода.

Проте додав, що попри зношеність ця магістраль аварійною не вважалась, оскільки пройшла випробування в літній період.

Читайте також:Вбивство Окуєвої: у поліції розкрили подробиці про кілера