Політика
13 січня 2020
Українському політв’язню Джеппарову не надають медичну допомогу — Денісова
Арсен Джеппаров незаконно засуджений у справі «Хізб ут-Тахрір»
news-image
Українському політв’язню Арсену Джеппарову, якого незаконно утримують в російському СІЗО в Ростовській області, не надають медичну допомогу.

Про це повідомила Уповноважена з прав людини Людмила Денісова, інформує «Є!», з hromadske.ua.

У нашого співгромадянина сильно погіршився стан здоров’я — за вухами з’явилися фурункули, які викликають сильний біль. Крім того, проблеми зі здоров’ям, з якими він звертався раніше досі не вирішені. Зокрема, мова йде про постійний сильний головний біль, підвищений тиск та новоутворення на обличчі, — написала вона.

За словами Денісової, адвокат неодноразово подавав заяви до адміністрації пенітенціарної установи про необхідність надання медичної допомоги. Однак, попри наявні проблеми зі здоров’ям, в порушення міжнародних стандартів утримання осіб, засуджених до позбавлення волі, медичні працівники не надають йому належну допомогу.

Омбудсменка звернулася до Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням терміново вжити заходів для відновлення прав українці, а саме сприяти проведенню повного медичного обстеження, за результатами якого надати кваліфіковану медичну допомогу.

Читайте також: Звільнені політв'язні закликали світ сприяти визволенню близько 100 політв’язнів, які залишаються за ґратами в Росії