Світ
2 січня 2020
Магазини Таїланду відмовилися від пластикових пакетів
З 1 січня, припинили видавати покупцям одноразові целофанові пакети близько 25 тисяч магазинів Таїланду, включно із супермаркетами.
news-image

З 1 січня майже 25 тисяч магазинів Таїланду, в тому числі супермаркети, перестали видавати покупцям одноразові пластикові пакети. Про це інформує Еспресо.

Великі магазини роздрібної торгівлі в Таїланді перестали видавати покупцям целофанові пакети, що є частиною урядової програми зменшення пластикового сміття", - йдеться в повідомленні.

Як уточнюється, починаючи з 1 січня, припинили видавати покупцям одноразові целофанові пакети близько 25 тисяч магазинів Таїланду, включно із супермаркетами.

За даними, Таїланд щороку використовує близько 45 мільярдів целофанових пакетів. Уряд країни звернувся до громадян із закликом припинити користуватися ними.

Як повідомлялося, в листопаді 2019 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України". Його підтримали 365 народних депутатів.

Документ пропонує заборонити розповсюдження пластикових пакетів завтовшки до 50 мкм в об'єктах роздрібної торгівлі та ресторанного господарства з 1 січня 2022 року.

Раніше ми писали, що більшість пластикового сміття в океані припадає всього на вісім країн, і майже всі вони розташовані в Азії.