Політика
31 грудня 2019
Гончарук підбив підсумки роботи уряду у 2019 році
Уряд працював і працює над тим, щоб люди відчули зміни не через 3-5 років, а вже зараз.
news-image

За словами прем'єра, уряд працював і працює над тим, щоб люди відчули зміни не через 3-5 років, а вже зараз. Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук підбив підсумки роботи Кабінету міністрів за 2019 рік. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Гончарук зазначив, що уряд працював і працює над тим, щоб люди відчули зміни не через 3-5 років, а вже зараз.  

Ми ухвалили рішення, що дозволяє знизити суму в платіжках за тепло до 30%. До ініціативи долучилися вже понад 20 міст. Провели процедуру анбандлінгу НАК "Нафтогаз України" за європейськими правилами. Підписали договір щодо транзиту газу на п'ять років з можливістю пролонгації. "Нафтогаз України" отримав від "Газпрому" 2,9 млрд доларів компенсації за рішенням Стокгольмського арбітражу", - написав глава Кабміну.

Зокрема, члени уряду за 2019 рік: 

ухвалили програму медгарантій, що гарантуватиме людям безкоштовну допомогу при пологах, лікуванні інсульту, інфаркту тощо, та передбачили на це 72 млрд гривень;

удвічі збільшили фінансування урядової програми "Доступні ліки", додавши до пакета інсулін - загалом це 3,3 млрд гривень у 2020 році;

відкрили 45 навчально-практичних центрів з новим обладнанням та технікою для учнів;

виділили окремий бюджет на програму "Спроможна школа для кращих результатів";

передбачили в держбюджеті доплату молодим вчителям у 2020 році - кожний вчитель зі стажем до 10 років отримає 21 тис. гривень;

підписали меморандум із мобільними операторами, щоб українці мали якісний та доступний інтернет. Особливо, в сільській місцевості.

Гончарук також наголосив, що нелегальний бізнес завдає нашій державі серйозних збитків. Він нагадав, що за 1 день в Україні вдалося закрили понад 5300 гральних закладів по всій території України.

Щодо співпраці з Міжнародним валютним фондом він зазначив, що програми МВФ в Україні - це сигнал інвесторам, що тут працює зрозумілий та відповідальний уряд, який виконує те, що декларує. Відтак - це надходження інвестицій, створення нових робочих місць, зростання економіки.

І це далеко не все. Нас цікавлять не формальні показники, а конкретні результати. 2019 рік — це наш підготовчий період для того, щоб 2020 рік став "роком ефективності"! - додав очільник уряду.

Раніше Гончарук назвав для Кабміну завдання №1 на наступний рік.