Події
31 грудня 2019
Передача екс-«беркутівців» Росії ускладнить розгляд справ Майдану, - ООН
Передача п’яти співробітників спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують у вбивстві 48 та пораненні 80 протестувальників 20 лютого 2014 року, на територію, контрольовану самопроголошеними "республіками", суттєво ускладнить досягнення правосуддя та дотримання права жертв на справедливість.
news-image
Звільнення колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", яких підозрюють в причетності до вбивства понад 40 протестувальників 20 лютого 2014 року, ускладнить розгляд справ Майдану. Про це йдеться в заяві Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні у Facebook.
 
У ООН вітають звільнення незаконно утримуваних українців в полоні проросійських бойовиків та на території Росії, яке відбулося 29 грудня. Однак в ООН занепокоєні звільненням з-під варти та передачею російській стороні екс-"беркутівців".
Передача п’яти співробітників спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують у вбивстві 48 та пораненні 80 протестувальників 20 лютого 2014 року, на територію, контрольовану самопроголошеними "республіками", суттєво ускладнить досягнення правосуддя та дотримання права жертв на справедливість", - заявили в ООН.

Також в ООН сподіваються, що контрольовані Росією бандформування "ДНР" та "ЛНР" найближчим часом нададуть доступ до незаконно затриманих осіб на непідконтрольній українському уряду території міжнародним організаціям, про що було домовлено під час нормандської зустрічі в Парижі.

Раніше стало відомо, що «Обмін не відбувся б без беркутівців взагалі», - Надія Савченко.

Читайте також:В межах обміну Україна віддає справжніх вбивць — Сенцов