Суспільство
31 грудня 2019
Українці на свята викидають їжі на 470 млн гривень
Новорічні свята – це не тільки радість для людей, але і збільшена доза забруднення для нашої екології.
news-image

Новорічні свята – це не тільки радість для людей, але і збільшена доза забруднення для нашої екології. Про це на своїй сторінці у Facebook написала екс-в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Так, Супрун розповіла, що кожне Різдво кількість відходів у Великобританії збільшується на 30%.

За підрахунками, в сміття викидається понад 350 000 кілометрів обгорткового паперу для подарунків, 230000 тонн їжі (багато з якої можна споживати), і сотні мільйонів скляних і пластикових пляшок. В США так само: в період між Днем подяки і Новим роком викидають приблизно на 25% більше сміття. Додаткові відходи становлять близько 25000000 тонн сміття, або близько 1 мільйона зайвих тонн на тиждень", - пише Супрун.

Також Супрун розповіла і про ситуацію з новорічними відходами в Україні.

Обсяги сміття, що припадають на одну людину, в Україні становлять від 0,5 до 0,99 кг сміття в день. А у свята його, звичайно, стає значно більше. Приміром, за даними Українського клубу аграрного бізнесу, після зимових свят українці викидають на смітник їжі на 470 000 000 гривень", - зазначила Супрун.
Екологічна вартість збільшення сміття та відходів для довкілля — реально жахлива. Тому закликаємо усвідомлено планувати свята — від меню до кількості подарунків.

 Кілька простих порад, як зменшити кількість сміття та залишків їжі після свят: