Глава податкової служби України заявив, що відомство вперше із 2011 року виконало план надходжень до держбюджету
Сергій Верланов упевнений, що податкова служба дійсно стає сервісом для платників, а не якимось кошмаром.
news-image

Державна податкова служба України вперше із 2011 року виконала план надходжень до держбюджету.

Про це повідомив у Facebook керівник ДПС Сергій Верланов.

Уперше із 2011 року з боку податкової виконаний бюджет! Без тиску на платників, без купи зайвих і безпідставних перевірок, без необґрунтованих штрафів та донарахувань! Ми зламали цю ганебну традицію, запровадивши правильне адміністрування на базі аналітичної роботи, причому скоротивши кількість планових та позапланових перевірок на 14%. У наступному році плануємо скоротити їх ще на 20%. Податкова служба дійсно стає сервісом для платників, а не якимось кошмаром", – написав він.

За словами Верланова, надходження в загальний фонд держбюджету становили 457,3 млрд грн (на 17,1% більше від запланованого), обсяг відшкодування ПДВ – 151,9 млрд грн (зростання на 15,4%).

Нова податкова існує лише 125 днів, але ми зробили майже неможливе. Надходження до загального фонду держбюджету склали 457,3 млрд грн, з перевиконанням 17,1% (66,7 млрд грн.). Відшкодовано 151,9 млрд грн. ПДВ, що більше на 15,4% (20,2 млрд грн.). Виконання індикативів становить 100,8%, додатково до бюджету забезпечено 3,8 млрд гривень. Хочу подякувати усім сумлінним платникам податків та запевнити, що завжди будемо йти вам назустріч та будувати дійсно партнерські відносини з повагою та доброзичливістю. Успіху всім у новому році!", - пише Верланов.

Раніше ми писали, що за словами Сергія Верланова, на найменші зарплати податковий тиск має бути зменшений.