Резонанс
27 грудня 2019
Глава Офісу президента Богдан таємно зустрічався з олігархом Коломойським — «Схеми»
Журналісти 25 грудня зафіксували зустріч голови Офісу президента Андрія Богдана з олігархом Ігорем Коломойським та його бізнес-партнерами.
news-image
Журналісти 25 грудня зафіксували зустріч голови Офісу президента Андрія Богдана з олігархом Ігорем Коломойським та його бізнес-партнерами.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів програми «Схеми: корупція в деталях».

Зазначається, що близько 17-ї знімальна група помітила автівку, яка виїхала з кортежу бізнесмена Михайла Кіпермана, котрого пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

За годину журналісти помітили й кортеж керівника Офісу президента Андрія Богдана. Його автівки рушили до італійського ресторану на Печерську.

Як повідомляється, у ресторані керівник ОПУ зустрічався з головою правління «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим.

Відтак за п’ятнадцять хвилин до восьмої «Схеми» помітили біля готелю автівки Кіпермана та Богдана. Вони зайшли до п’ятизіркового готелю Premier Palace у центрі Києва, згодом до них під'їхав олігарх Ігор Коломойський, зазначають розслідувачі.

Слідом за Коломойським під'їхав і його бізнес-партнер та співвласник студії «Квартал 95» Тімур Міндіч.

Як повідомляється, зустріч тривала близько години. Опісля приватну кімнату ресторану залишили бізнес-партнер Коломойського і член неформальної бізнес-групи «Приват» Михайло Кіперман та ексдепутат і товариш олігарха Євгеній Гєллєр.

За ними, як повідомляють «Схеми», вийшов охоронець Богдана та Тімур Міндіч, останнім вийшов Ігор Коломойський.

На питаня журналістів, чи задоволений Коломойський президентом Володимиром Зеленським, той відповів: 

«Я відчуваю тиск на свій бізнес, але цей тиск відчувають й інші».

Коломойський також заявив, що не сумнівається у поверненні собі ПриватБанку. Ще сказав, що за президентства Зеленського у нього не «найбільш лояльні» умови для бізнесу» з усіх часів, бо за Ющенка «теж було нормально».

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» також повідомляли, що народний депутат від фракції «Слуга Народу» Олександр Дубінський відвідував день народження Михайла Кіпермана, який є бізнес-партнером Ігоря Коломойського.