Приватизація на 12 млрд грн: Кабмін передав 530 держкомпаній на продаж
Продаж цих 530 держкомпаній відбудеться в межах малої приватизації через електронні аукціони у системі «Prozorro.Продажі».
news-image
Кабінет міністрів України передав 530 державних підприємств на приватизацію. Їхня сукупна балансова вартість складає понад 12 мільярдів гривень.

Відповідне рішення Кабінет міністрів України ухвалив під час засідання 27 грудня, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

За майже 4 місяці на приватизацію передано більше державних об'єктів, ніж за всі 28 років незалежності. Це дозволить залучити інвестиції в низку держпідприємств і збільшити заробітні плати працівникам», — повідомив Гончарук.

Продаж цих 530 держкомпаній відбудеться в межах малої приватизації через електронні аукціони у системі «Prozorro.Продажі». Початок приватизації відбудеться у 2020 році.

Раніше на приватизацію передали 339 державних компаній. Також в уряді підрахували, що 1261 державне підприємство в Україні фактично не провадить жодної діяльності та є банкрутом, тому в уряді планують їх ліквідувати.

На приватизацію уряд планує виставити 1006 державних підприємств, ще 766 держкомпаній буде визначено як стратегічні, а їхню приватизацію буде заборонено.

Як повідомляли раніше, Прем'єр міністр України заявив, що наразі в країні абсолютно відсутня корупція, зменшується рівень інфляції й збільшується кількість держпідприємств, які передають на приватизацію.

Читайте також:«На 2020 рік буде світова криза. Вона вже розпочалася.», - Тетяна Проторченко