Війна
27 грудня 2019
Окупанти приховують важке озброєння на об'єктах цивільної інфраструктури - розвідка
Окупаційні війська продовжують обладнання додаткових вогневих позицій на приватних ділянках місцевих жителів, чим посилюють загрозу безпеці цивільного населення.
news-image

Окупанти продовжують приховувати важке озброєння на об’єктах цивільної інфраструктури. Про це речник Міністерства оборони, полковник Дмитро Гуцуляк повідомив під час брифінгу, пише УНІАН

За його словами, Головне управління розвідки Міністерства оборони України вкотре зазначає, що командування російських окупаційних військ продовжує вживати заходів з приховування своїх порушень Мінських домовленостей щодо відведення від лінії зіткнення 122-мм і 152-мм артилерії та систем залпового вогню.

З цією метою з початку грудня цього року окупанти збільшили кількість об’єктів цивільної інфраструктури для розташування окремих підрозділів і зберігання важкого озброєння у районах населених пунктів Кальміуське та Дебальцеве", - сказав речник Міноборони.

Крім того, за словами Гуцуляка, окупаційні війська продовжують обладнання додаткових вогневих позицій на приватних ділянках місцевих жителів, чим посилюють загрозу безпеці цивільного населення.

27 грудня Збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Раніше стало відомо, що на Приазов'ї військові зібрали новорічну ялинку з боєприпасів, які прилетіли від бойовиків.