Уряд підвищив зарплати прокурорам Офісу генпрокурора від 50% до 70%
Передбачається, що буде зовсім інша система розподілу справ і система оцінки того, як прокурори виконують свої повноваження.
news-image

Кабінет Міністрів України підвищив зарплати прокурорам Офісу генпрокурора від 50% до 70%. Про це генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив на брифінгу щодо початку роботи Офісу генпрокурора, трансляцію якого вів телеканал "112 Україна".

Дякуючи уряду, зарплати прокурорів суттєво підвищені – від 50 до 70%. Наразі постанова вже прийнята, вона оформляється у секретаріаті Кабінету міністрів. Я думаю, невдовзі буде опублікована, і прокурори оновленої прокуратури отримуватимуть інші заробітні плати", - сказав Рябошапка.

Генпрокурор зазначив, що цей рівень поки не може бути таким, як у спеціалізованих антикорупційних інституцій, оскільки "на те вони й спеціалізовані, що мають трохи інші гарантії захисту, в тому числі заробітні плати". Але це достатньо серйозне підняття заробітних плат і достатньо серйозні гарантії.

Можливо, десь ми виходимо на рівень заробітних плат у НАБУ. Крім того, передбачається, що буде зовсім інша система розподілу справ і система оцінки того, як прокурори виконують свої повноваження. За результатами відповідно будуть застосовуватися преміювання і бонуси", - додав генпрокурор.

Раніше ми писали, що на найменші зарплати податковий тиск має бути зменшений.