Події
24 грудня 2019
До Одеського порту завітав американський ракетний есмінець «USS Ross»
Незважаючи на сильний туман, швартування пройшло успішно.
news-image

24.12.2019 року до Одеського порту завітав американський ракетний есмінець 6-го флоту ВМС США «USS Ross» названий на честь капітана Дональда Кірбі Росса — героя Другої світової війни, який нагороджений Медалю Пошани за проявлений героїзм під час атаки японців на Перл-Харбор. Судно прибуло в межах розширення міжнародного співробітництва та зміцнення партнерських відносин України із країнами – членами НАТО.

Про це повідомляє ВМС ЗС України на своїй сторінці в Фейсбук.

Незважаючи на сильний туман, швартування пройшло успішно.

Раніше, екіпаж «USS Ross» вже брав участь у міжнародних навчаннях «Сі Бріз-2016» і тоді, кілька днів провів у Одесі. Цьогоріч Ross два тижні перебував у Констанці (Румунія) та Варні (Болгарія) де проводив операції з гарантування безпеки.

15 грудня американський есмінець Ross пройшов через Босфор і увійшов до акваторії Чорного моря.

Ross починає свій транзит через північну протоку шляхом до Чорного моря для проведення операцій із забезпечення безпеки на морі з партнерами і союзниками. Це восьмий раз в цьому році», — повідомили тоді в ВМС США.

Раніше повідомляли, що розвідувальний корабель ВМФ Росії "Віктор Леонов" здійснює "небезпечні маневри" в міжнародних водах біля південно-східного узбережжя Сполучених Штатів.

Читайте також:Американський есмінець Carney покинув Чорне море: фото