Політика
20 грудня 2019
Чим сильніше падає рейтинг Зеленського, тим вища підтримка Медведчука, - Фомін
Рейтинг нових політиків знижується, на тлі чого зростає популярність політичних «важковаговиків»
news-image

Про це пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Головна сенсація стосується українських політиків першої величини. З одного боку, 2019 рік став поворотним, тому що в результаті перемоги Зеленського та "слуг народу" до влади прийшло багато "нових осіб". Але рейтинг парадоксальний - "фаст-фуд" політики поступилися місцем в першій десятці таким важковаговикам як Віктор Медведчук, Арсен Аваков і Петро Порошенко", - пише політичний оглядач Олександр Фомін.

Журналіст зазначив, що Зеленський вважає саме Віктора Медведчука своїм головним опонентом.

Віктор Медведчук, який посів сьоме місце, очолює політичну і стратегічну раду "Опозиційної платформи – За життя", яка показала другий результат на виборах до Верховної Ради. Сам президент Зеленський називає ОПЗЖ "партією Медведчука" і постійно дає зрозуміти, що вважає опозиційного політика головним опонентом "зеленої влади", - нагадав політичний оглядач.

За словами Фоміна, саме це стало причиною обшуків в офісі Медведчука.

Ось чому на адресу Медведчука і його партії звучать погрози, починаючи з самого президента Зеленського, співробітники СБУ проводять обшуки в офісі опозиційного політика, а його соратники по "Опозиційній платформі" піддаються переслідуванням з боку влади", - сказав він.

Фомін додав, що рейтинг Медведчука підвищується пропорційно падінню рейтингу Зеленського і нової влади.

Глава політради ОПЗЖ сьогодні становить загрозу для Зеленського & Co, тому що саме він формулює опозиційний політичний порядок денний – і з питання комунальних тарифів, і щодо питання землі, і закону про мову, та миру на Донбасі. Тому українці, які все більше розчаровуються у "слугах народу", переходять у табір прихильників Медведчука. Ось і виходить, що чим сильніше падає рейтинг Зеленського та "слуг народу", тим більше збільшується підтримка опозиції і особисто Медведчука", - резюмує політичний оглядач.

Читайте також:Затримані масово відмовляються повертатись в ОРДЛО у рамках обміну