Україна
20 грудня 2019
Найголовніше за день: закриття грального бізнесу, обшуки ДБР, повернення газового боргу Україні
Читайте про найголовніші події дня, 20 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 20 грудня.

Закриття грального бізнесу

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Кабінет міністрів України прийняв Постанову, відповідно до якої, скасував деякі положення наказу Комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Міністерства фінансів від 12 грудня 2012 року про заборону грального бізнесу в УкраїніВід сьогодні всі гральні заклади припиняють функціонування. Міністр наголосив, що це питання буде регулюватися спеціальним законом, який наразі розглядається та буде прийнятий Верховною радою.

Вже сьогодні Служба безпеки України (СБУ) блокувала нелегальний гральний бізнес у шести регіонах України. 

Ооперативники СБУ викрили 43 гральні заклади у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі, Харкові та Запоріжжі. В рамках масштабної спецоперації було проведено 57 одночасних обшуків "за місцями розташування злачних місць, які діяли під "кришею" правоохоронців".

Обшуки ДБР

Обшуки в фітнес-клубі «5-й елемент» та ще за «деякими адресами» відбуваються в межах досудового розслідування у двох кримінальних проваджень, повідомила речниця Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова.

Мова йде про справи про продаж п’ятим президентом України Петром Порошенком суднобудівного заводу «Кузня на Рибальському» та можливе зникнення носіїв із секретною інформацією із ситуативної кімнати Адміністрації президента. Вона підтвердила, що обшуки проводяться за низкою адрес. Однак вона не уточнила, де саме.

Кінцевими бенефіціарами у власності фітнес-клубу «5-й елемент» є п’ятий президент України Петро Порошенко та його соратник, колишній народний депутат Ігор Кононенко.​

Також детективи НАБУ 20 грудня прийшли з обшуками у приміщення телеканалу "Думская ТВ" на вулиці Канатній в Одесі. Працівників каналу не пускають на робочі місця, не дають знімати процес і вилучають техніку. При цьому мовлення каналу зникло з ефіру.

Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими і називає їх тиском на свободу слова. Обшуки у приміщені телеканалу "Думская ТВ" проводять у межах розслідування можливих зловживань службових осіб Одеської облради.

Повернення газового боргу Україні

Росія запропонувала виплатити Україні близько 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу, щоб покласти край судовим розглядам.

Міненерго Росії і "Газпром" не відповіли на запити агентства про коментарі.

Міністерство енергетики України і "Нафтогаз" від коментарів відмовилися. У той же час російські ЗМІ з посиланням на джерело в російській делегації повідомляють, що виплата "Газпромом" 3 млрд доларів "Нафтогазу" буде однією з умов пакетної угоди щодо газу між Росією і Україною.

Також повідомляли, що один із підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко подав позов до суду про захист честі, гідності й ділової репутації до президента України Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генерального прокурора Руслана Рябошапку і першого заступника голови Національної поліції – начальника кримінальної поліції Євгена Коваля про захист честі та гідності.

Читайте також:Затримані масово відмовляються повертатись в ОРДЛО у рамках обміну