Суспільство
20 грудня 2019
Уряд хоче спростити взаємодію військоматів з роботодавцями, - Дубілет
Військкомати, трудові книжки, лікарняні та багато інших аспектів — все це має бути максимально спрощено.
news-image

Уряд хоче спростити взаємодію військоматів з роботодавцями. Про це повідомляє 112.

Багато часу у компаній йде на взаємодію з військкоматами. ... За законом великі компанії повинні мати спеціальних співробітників, які ведуть облік військовозобов'язаних. Вони знаходяться у постійній кореспонденції з військкоматами по всій країні, повідомляючи їх про будь-яку зміну статусу своїх співробітників. Всі ці листування з військкоматами, звісно, у паперовій формі. Тільки папір, тільки хардкор. Але проблема тут не стільки в папері, скільки в тому, що вся інформація, яку військкомати вимагають у бізнесу, у держави вже є. Я розраховую, що незабаром ми зможемо домогтися того, що військкоматів не мучитимуть бізнес цими запитами", - зазначив Дубілет.

На його думку, єдине, де взаємодію військкоматів і бізнесу можна залишити — це питання "бронювання і, можливо, якихось навчань".

Військкомати, трудові книжки, лікарняні та багато інших аспектів — все це має бути максимально спрощено. Прагнемо, щоб вартість супроводу співробітника була, як у Німеччині", - резюмував Дубілет.

Раніше Дубілет повідомляв, що Кабінет міністрів розпочав проект, яким надасть українцям право самостійно обирати банк, на картку якого вони хочуть отримувати зарплату