Світ
19 грудня 2019
ПриватБанк ініціював нове судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва
ПриватБанк подав у Ізраїлі позов проти Коломойського на $ 600 млн
news-image

ПриватБанк ініціював нове судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва в Ізраїлі проти колишніх власників банку та інших відповідачів. Сума позову становить $ 600 млн, сказано в заяві ПриватБанку, підписаній головою наглядової ради Шерон Іскі та главою правління Петром Крумханзлом, пише «Є!»  з посиланням на НВ Бізнес.

Також, за підсумками подальшого аналізу, ПриватБанк збільшив суму позовних вимог в Канцлерському суді штату Делавер у США, подавши до суду доповнену позовну заяву», — сказано в повідомленні.

У фінустанові підкреслили, що ПриватБанк продовжує підготовку до слухання по суті своєї позовної заяви проти колишніх власників і інших осіб на суму понад $ 3 млрд (включаючи відсотки) у Високому суді Англії і Уельсу.

Незалежна наглядова рада і правління банку відповідно до закону зобов’язані докласти всіх можливих зусиль, щоб забезпечити відшкодування збитків банку тими, хто ці збитки заподіяв», — заявили у ПриватБанку.

У банку також нагадали, що сьогодні, 19 грудня, апеляційний суд розглядає питання про законність націоналізації банку.      

Ми очікуємо справедливого застосування принципу верховенства права, що захистить інтереси народу», — додали в ПриватБанку.

Читайте також:У Зеленському розчарувалися «тупі». Головне з інтерв'ю батька президента