Не виплачувати до кінця року – Гончарук придумав як обійти закон
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук доручив міністру фінансів Оксані Маркаровій не проводити низку видатків до кінця року.
news-image

Прем’єр-міністр уникає засідання Кабміну та намагається корегувати бюджет в ручному режимі. Про це пише ЗІК.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук доручив міністру фінансів Оксані Маркаровій не проводити низку видатків до кінця року. Про це йдеться в документі за результатами наради у Гончарука.

Забезпечити тимчасове, до кінця року, припинення проведення Казначейством платежів та реєстрації бюджетних зобов’язань щодо видатків та надання кредитів загального фонду держбюджету (крім захищених видатків бюджету)", – йдеться в документі.

Варто зазначити, що в документі немає встановлених нормативно-правовими актами назв. А саме розпорядження, указ тощо... називається "За результатами наради під головуванням прем’єр-міністра України 17 грудня 2019 року". І саме цим "за результатом наради" міністру фінансів наказується припинити бюджетні виплати. Отже цей папір називається протокольне доручення.

Корегування бюджетних видатків має здійснювався розпорядженням Кабінету міністрів України. А таке розпорядження повинне ухвалюватися на засіданні Уряду, а не на нараді у Гончарука.

Чому прем’єр-міністр уникає засідання Кабміну та намагається корегувати бюджет в ручному режимі мають прокоментувати у тому ж Кабміні.

Раніше ми писали, у скільки українцям обійдеться новорічний стіл-2020.