Політика
19 грудня 2019
Штовханина на засіданні Аграрного комітету. Тимошенко розкидала папери, Кива почубився з колегою: відео
Конфлікт виник через пропозицію встановити годину, до якої буде тривати засідання.
news-image

Депутати від "Батьківщини", ОПЗЖ поштовхалися на засіданні Аграрного комітету у Раді. Нардепи обурились через занадто швидке ухвалення правок до законопроєкту про ринок землі. Від слів перейшли до діла. Про це повідомляє інфопростір «Є!».

Зокрема, активну участь у штовханині брали Ілля Кива та депутати від "Батьківщини". 

Відео штовханини дивіться в нашому Телеграм каналі за посиланням.

Після чого голова комітету Микола Сольський поставив цю пропозицію на голосування, проте депутати її не підтримали.

Надалі комітет продовжив розглядати поправки. У цей час депутати від "Батьківщини" та "ОПЗЖ" скандували "ганьба" та зібрались навколо голови комітету з вимогою завершити засідання.

Саме тоді і почалась штовханина між Кивою та Мотовиловцем. Вгамувати депутатів взялись колеги, зокрема Нестор Шуфрич, якому самому ледве не перепало від Киви. Після цього голова комітету оголосив перерву.

Нардепи погодили рішення завершити засідання о 00:30. Із понад 4600 поправок вдалось розглянути 192.

Продовження розгляду розпочалось 19 грудня о 8 годині ранку.

Комітет виділив 30 секунд на доповідь автора поправки та не передбачив запитань до доповідачів. Опозиційні депутати заявили, що такий розгляд є неприпустимим та додали, що лише перед засіданням отримали порівняльну таблицю до закону. За регламентом це має відбуватись за день до позачергового або за три дні до чергового засідання. 

Лідерка "Батьківщини" після завершення засідання заявила про підготовку подання до місцевого суду щодо порушення регламенту під час засідання комітету. 

Окрім цього, Тимошенко оголосила про намір звернутись до НАБУ щодо дій голови комітету Миколи Сольського та інших членів комітету. Також "Батьківщина" готує конституційне подання щодо неконституційності закону про продаж землі.

Тимошенко пообіцяла "включити всі законні елементи боротьби" щоб запобігти продажу землі. 

Нардепка фракції "ОПЗЖ" Наталія Королевська подякувала всім, хто об’єднався проти "розпродажу землі". Шуфрич додав, що депутати дали сьогодні "реальний бій" та "об’єднались заради справедливості".

Нагадаємо, вчора знову продовжувалися акції біля адміністративних будівель столиці.

Читайте також:Київ охопили масові протести проти продажу землі. Пряма трансляція (оновлюється)