Політика
18 грудня 2019
Рабінович: Нам не перемогти корупцію до тих пір, поки генпрокурор, голова СБУ і прем'єр будуть кумами
Саме тому, на думку співголови ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ, необхідний повний перезапуск системи.
news-image

Головна біда України в тому, що переможці будь-яких виборів отримують країну на розтерзання, а ті, хто її грабує, ніколи не сядуть за грати. І для перемоги в боротьбі з корупцією в першу чергу необхідно повністю перезапустити систему. Таку заяву зробив народний депутат України, співголова фракції «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» Вадим Рабінович в програмі «Пульс» на телеканалі «112 Україна», пише «Є!» з посиланням на Yotube.

«Сьогодні ми поміняли професіоналів, що прокралися, на дилетантів, які не крадуть, але, проте, своєю некомпетентністю вбивають країну більше, ніж злодії. Нам же потрібно просто поміняти взаємини між владою і людиною, а також відокремити правоохоронні структури від виконавчої влади. Вдумайтеся, якщо у прем'єр-міністра один кум – генеральний прокурор, а другий – глава СБУ, то вони, звичайно ж, разом крастимуть! Вони ж не посадять один одного, ми ж це розуміємо! Так наприклад, в Ізраїлі сидять два президенти, шість прем'єрів і вісімдесят два міністри. Ось вам приклад для наслідування!» – підкреслив парламентар.

Він також нагадав, що вже зареєстрував законопроект, в якому пропонує відокремити силовиків від економічного блоку.

Я подав в Раду простої законопроект, який не вимагає навіть п'яти копійок витрат і передбачає формування економічного блоку уряду партією, що перемогла на виборах. Програвша ж партія формує силові структури згідно з моєю пропозицією! Більше нічого не треба! Уявіть, що я – генпрокурор, Тимошенко – глава СБУ, а Зеленський і «бригада» – економічний блок. Чудово ж? А коли силовик і міністр економіки – куми, то це обов'язково приведе до «договорняку» за «чаркою», – впевнений народний депутат.

Саме тому, на думку співголови ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ, необхідний повний перезапуск системи.

Наш обов'язок – збудувати систему так, щоб професіонал міг працювати на благо країни, а силовики стежили за ним, і в разі чого могли вчасно посадити у в'язницю», – резюмував Вадим Рабінович.

Читайте також:Рабінович: Зі Святом Землі, дорогі друзі – сьогодні ми її відстояли!