Політика
13 грудня 2019
Порошенко, Дубінський і Кива опинились у санкційному списку Ради
Зазначається, що комітет розглянув подані Апаратом Верховної Ради відомості щодо обліку робочого часу народних депутатів за листопад.
news-image

Регламентний комітет Верховної Ради просить спікера Дмитра Разумкова скасувати листопадові виплати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, 81 народному депутату, пише «Є!» з посиланням на рішення комітету від 12 грудня

Зазначається, що комітет розглянув подані Апаратом Верховної Ради відомості щодо обліку робочого часу народних депутатів за листопад.

Згідно з раніше ухваленим Радою законом, виплат позбавляються нардепи, які  протягом місяця без поважних причин не брали особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань на пленарних засіданнях та які не брали особистої участі у більш як 50 відсотках засідань комітетів Ради.

 У списку "порушників" опинився 81 народний депутат з різних фракцій та груп. Серед них – одіозні "слуги народу" Максим Бужанський та Олександр Дубінський, представники "Опозиційної платформи – За життя", Юрій Бойко, Ілля Кива, Вадим Новинський, Сергій і Юлія Львочкіни, Наталя Королевська, Вадим Рабінович, заступник голови фракції політичної "Батьківщина" Сергій Соболєв та п’ятий президент України народний депутат "Євросолідарності" Петро Порошенко. Ознайомитись з повним переліком можна тут.

У жовтні парламент ухвалив, а президент Володимир Зеленський підписав закон про позбавлення народних депутатів права на фінансове забезпечення, якщо вони без поважної причини не голосуватимуть або пропускатимуть засідання комітетів.

Як писали раніше, у середу, 11 грудня, під час засідання аграрного комітету Верховної Ради сталася масова бійка.

Читайте також:Свободівець з Черкаської міськради погрожує вбити депутата Бужанського за захист російської мови