Резонанс
13 грудня 2019
Музикант та волонтер Мухарський заявив про обшук його квартири у Києві
Шоумен Антін Мухарський заявив, що під час обшуку в його квартирі силовики не пред'явили жодних дозвільних документів.
news-image

Музикант і письменник Антін Мухарський заявив про обшук своєї квартири у Києві, 

Про це Мухарський повідомив у Facebook. «Сьогодні вночі спецназ виламав двері у моїй квартирі на Подолі, де живуть орендарі. Обшук тривав 5 годин. Подробиці згодом...» — написав Мухарський.

 

Шоумен Антін Мухарський заявив, що під час обшуку в його квартирі силовики не пред'явили жодних дозвільних документів.

Відповідне відеозвернення Мухарський оприлюднив у Facebook:

Сьогодні вночі о 5:30 ранку в мою квартиру на Подолі, яку я здаю в оренду, увірвалися люди в масках, бронежилетах і, виламавши двері, не пред'явивши жодних документів - рішення суду або постанову прокуратури, - поклали на підлогу обличчями донизу 4 людей, вилучивши у них телефони мобільні та всю комп'ютерну техніку. Зараз мої юристи і представники проводять розслідування цього кричущого випадку", - написав Мухарський.

Обшук у себе Мухарський пов'язав із затриманнями та обшуками в учасників волонтерського руху в Україні та спротиву російській агресії.

Коли в країні починається справжнє беззаконня, коли в будь-яку квартиру і навіть до вас - тих, хто дивиться це відео, можуть увірватися люди, представники так званих силових структур, це все дуже співпадає з вчорашньою прес-конференцією міністра Авакова, президента і генерального прокурора Рябошапки, які начебто представили якісь обвинувачення людям, долученим до волонтерського руху, руху воїнів і добровольців АТО. Я теж певною мірою долучений до цього руху і навіть нагороджений державними відзнаками і також брав певну участь у подіях на сході в якості митця, волонтера і людини, яка всіляко підтримує опір, і, навіть, в тому числі, збройний опір проти російської агресії, яка досі триває в Україні. Тому буду вас тримати в курсі на цій сторінці. Разом прорвемось, спасібо жителям Кривбаса, ну а далі ви вже знаєте", - додав Мухарський.

Нагадаємо, у пʼятницю стало відомо, що поліція провела обшук у волонтерів Євгена та Наталії Акастьолових через справу про вбивство Павла Шеремета. 12 грудня міністр МВС Арсен Аваков повідомив про затримання підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета в 2016 році. Пізніше на брифінгу правоохоронці представили частину результатів слідства і назвали підозрюваних — військовослужбовець Яна Дугарь, військовий медик Юлія Кузьменко, музикант і ветеран Сил спецоперацій Андрій Антоненко, а також ветерани Владислав та Інна Грищенки. Усім їм повідомили про підозру.