Резонанс
13 грудня 2019
Підозрюваним у вбивстві Шеремета обиратимуть запобіжний захід сьогодні, 13 грудня
Антоненко, Кузьменко та Дугарь, підозрювані у причетності до вбивства Шеремета, перебувають у СІЗО в Києві.
news-image

Антоненко, Кузьменко та Дугарь, підозрювані у причетності до вбивства Шеремета, перебувають у СІЗО в Києві. Про це повідомили адвокати. Очікують обрання запобіжного заходу вже у п'ятницю, 13 грудня.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві під час вибуху його автомобіля. У причетності до злочину підозрюють 5 людей, імена яких стали відомі на брифінгу МВС за участю президента Зеленського.


https://24tv.ua/pidozryuvanim_u_vbivstvi_sheremeta_obiratimut_zapobizhniy_zahid_13_grudnya_shho_vidbuvayetsya_zaraz_n1248301

Антоненко, Кузьменко та Дугарь, підозрювані у причетності до вбивства Шеремета, перебувають у СІЗО в Києві. Про це повідомили адвокати. Очікують обрання запобіжного заходу вже у п'ятницю, 13 грудня, пише «Є!» з посиланням на 24tv.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві під час вибуху його автомобіля. У причетності до злочину підозрюють 5 людей, імена яких стали відомі на брифінгу МВС за участю президента Зеленського.

Юлія Кузьменко

Обшуки у Кузьменко завершилися, її відвезли до Києва на Богомольця, 10 (це адреса будівлі МВС), як повідомив її адвокат у фейсбуці.

За словами того ж адвоката Влада Добоша, Юлію Кузьменко готовий взяти на поруки Геннадій Друзенко – співзасновник та керівник Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова.

Згодом Добош написав, що запобіжний захід обиратимуть 13 грудня. А також оприлюднив повний текст підозри та написав про результати обшуку: нічого небезпечного не знайшли, вилучили лише одяг та носії інформації.

.>

На думку адвоката, у брифінгу МВС не було продемонстровано жодних беззаперечних доказів, які б доводили провину Юлії Кузьменко у тому, у чому її намагаються звинуватити.

Андрій Антоненко

Антоненка відвезли до МВС на Богомольця, про це повідомили його друзі у фейсбуці, посилаючись на адвоката Масі Найєма.

Яна Дугарь

Дугарь також затримали. Щодо її місця перебування точної інформації немає, однак її друзі у фейсбуку припускають, що вона також у Києві в МВС.


Народна депутатка Яна Зінкевич пообіцяла зранку 13 грудня "прориватися до Яни", а також опублікувала довідку, яка "підтверджує перебування Яни в АТО на момент вбивства Шеремета".

Справа про вбивство Шеремета: що розповіли на брифінгу

  • Слідство провело понад 800 виїмок документів, зокрема у мобільних операторів.
  • Допитали понад 3 тисячі осіб, провели 47 експертиз, відпрацювали 577 будинків і близько 4300 квартир.
  • Перевірили 80 мільйонів телефонних з’єднань і 44 тисячі абонентів.
  • Дослідили відеозаписи з 21 камери спостереження.

Слідство відкинуло всі версії вчинення злочину, окрім "вбивства з метою дестабілізації ситуації у країні, шляхом ліквідації відомої особи".

Кого підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Правоохоронці підозрюють в організації та вбивстві журналіста Павла Шеремета 5 осіб. Серед них – волонтери та колишні добровольці війни на Донбасі.

Імена підозрюваних:

  • Яна Дугарь – бойовий медик 25 повітряно-десантної бригади;
  • Юлія Кузьменко – волонтерка і військовий медик;
  • Андрій Антоненко – ветеран війни на Донбасі, музикант;
  • Владислав Грищенко – ветеран війни на Донбасі з позивним "Буча";
  • Інна Грищенко – його дружина, військова з позивним "Пума"

У чому саме звинувачують підозрюваних

  • За інформацією поліції, Яна Дугарь вела фотозйомку в рамках підготовки вбивства Шеремета та зберігала у себе зброю.
  • Андрія Антоненка та Юлію Кузьменко помітили на місці подій у ніч перед вбивством журналіста. Саме Кузьменко, на думку слідства, закладала вибухівку.
  • Сім’я Грищенків перебуває під вартою через підозру в іншій справі – підготовці вбивства Михайла Чекурака, яке так і не відбулося.




Читайте також:«Ерозія свободи преси»: за 2019 рік моніторинг НСЖУ зафіксував 60 нападів на журналістів в Україні