Політика
12 грудня 2019
Рабінович: За продаж української землі керівництво Ради і агрокомітету постане перед судом
Керівництво Верховної Ради і аграрного комітету парламенту постане перед судом, якщо, порушуючи закон, дозволить продавати землю
news-image

Таку заяву зробив народний депутат України, співголова фракції «Опозиційна Платформа - За Життя» Вадим Рабінович в кулуарах Верховної Ради, пише «Є!».

Влада, порушуючи закон, має намір вже завтра вранці зібрати аграрний комітет для дозволу продажу української землі. Глава комітету - кримінальник і піде під суд, тому що це кричуще порушення законів. і це не все! Вони хочуть зробити засідання комітету закритим, а відповідно до закону «Про регламент» це можливо тільки при обговоренні речей, що є державною таємницею. А яка держтаємниця може бути при продажу землі?»- задався питанням парламентарій.

За його словами, влада просто хоче продати її незаконно, таємно, і ще внести поправку, дозволивши продавати в одні руки не 200 тис. гектарів, як передбачалося раніше, а 600 тис.

Нагадаю, що європейські країни, де діє ринок землі, продають в одні руки не більше 200-300 гектарів! Упевнений, закон про землю в цьому році з'явитися не може, тому що він повинен пройти комітет і правки, а якщо «слуги» зроблять це в обхід законів, то ми повинні готувати нову приватну в'язницю для представників цієї влади», - зазначив політик.

Співголова фракції «Опозиційна Платформа - За Життя» заявив, що його політична сила вимагає від керівництва парламенту зупинити правове свавілля і зібрати глав фракцій на нараду.

Ми з ще однією фракцією ініціюємо перерву в роботі Ради, просимо спікера Дмитра Разумкова зібрати керівників фракцій, де будемо вимагати припинити наругу над законом України. Я розумію, що «слуги» складають «більшість», але ця «більшість» потрібна для прийняття законів, а не їх нехтування! І якщо глава комітету на це піде, то нехай готується до лави підсудних. Якщо керівництво Верховної Ради на це піде, то нехай теж готується!»- резюмував Вадим Рабінович.

Читайте також:Рабінович: «Феофанія» виявилася потрібніше «слугам диявола» для лікування «дуп», а не потерпілим дітям