Політика
12 грудня 2019
Медведчук: У президента немає політичної волі для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі
За словами Медведчука, саме тому нова українська влада відмовилася розглядати законопроект представників фракції ОПЗЖ, який передбачає внесення змін до статей 1, 2, 10 закону про особливий статус.
news-image

Голова Політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя» Віктор Медведчук упевнений, що у президента Зеленського немає політичної волі для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, пише «Є!» з посиланням на сайт партії.

За словами Медведчука, саме тому нова українська влада відмовилася розглядати законопроект представників фракції ОПЗЖ, який передбачає внесення змін до статей 1, 2, 10 закону про особливий статус.

9 грудня, паризьке комюніке, зустріч глав держав "нормандської четвірки". По-перше, вони підтримали щодо того, що Мінські угоди мають бути виконані. По-друге, підтримали імплементацію "формули Штайнмайера" в наше законодавство. Чому тоді сьогодні влада вносить саме такий ‒ обмежений, технічний ‒ законопроект? Чому не погодилися розглянути наш законопроект № 2491, де передбачені зміни до першої, другої статті та десятої, де імплементується "формула Штайнмайера" і де безпосередньо йдеться про те, що особливий статус має носити постійний характер? Я даю відповідь на це запитання, яке лунає постійно, і ми не почуємо від влади, тому що у пана Зеленського, президента України, та його команди немає політичної волі для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі...» ‒ зазначив політик.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Офіс президента України опублікував неправдивий переклад комюніке за підсумками зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі.

Як неодноразово заявляв голова Політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя» Віктор Медведчук, нинішня українська влада не хоче виконувати Мінські угоди, тому що діє не в інтересах українського народу.

Читайте також:Княжицький програв Медведчуку суд у справі про захист честі і гідності