Україна
12 грудня 2019
Найголовніше за день: арешт «свободівців» о 5 ранку, російські журналісти в Києві, затримання підозрюваних у вбивстві Шеремета
Читайте про найголовніші події дня, 12 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 12 грудня.

Арешт "свободівців" о 5 ранку

Сьогодні о 5 ранку правоохоронці почали ломитися в помешкання Олега Куцина - командира добровольчої чоти «Карпатська Січ» та Олексій Кайда, ветерана московсько-української війни, народного депутата України 7 скликання. Олексія Кайду босого витягнули на коридор та одягли наручники, щоб забрати до Печерського відділку. Такі наслідки бійки в Раді напередодні. Причина - заява нардепа від СН Андрій Богданця. Того самого, раніше судимого провокатора, який учора сам розпочав бійку, а тоді отримав відсіч за хамство на засіданні Аграрного комітету.

Російські журналісти в Києві

Після запрошення президента України Володимира Зеленського у Київ приїхала перша знімальна група російського каналу із так званого "забороненого списку". Відповідний репортаж зі столичного Майдану Незалежності відзняв телеканал Міністерства оборони РФ "Звезда". Крім того, на сайті телеканалу зізналися, що приїжджали в Україну і раніше, під вигаданими приводами, що їдуть на концерт, на побачення або що чекає хвора бабуся. У Державній прикордонній службі розповіли, що вищевказані громадяни РФ перетинали кордон як звичайні іноземці. Також прикордонники зазначили, що саме до цих росіян жодних доручень щодо обмеження на в'їзд від інших правоохоронних органів ДПСУ не отримували.

Затримання підозрюваних у вбивстві Шеремета

Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголошує обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Про це написав Арсен Аваков у Фейсбук. У справі про вбивство Павла Шеремета тривають активні слідчі дії, суд незабаром обере підозрюваним запобіжні заходи. Поліція обвинувачує музиканта і військовома Андрія Антоненка.  Лідер праворадикальної організації С14, Євген Карась, став на бік одного з підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета. За інформацією з середовища ветеранів-учасників бойових дій на Сході України, зараз проходять слідчі діі у мінімум чотирьох учасників АТО.

 Також раніше повідомляли, що серіал "Слуга народу", який почали показувати на російському телеканалі ТНТ після зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна в Парижі, не протримався в ефірі і двох днів.

Читайте також:Розенко обурився зарплатою Милованова в 270 тисяч гривень