Суспільство
12 грудня 2019
Держава має сплачувати за дітей та малозабезпечених, - Скалецька про нову модель медичного страхування
Зоряна Скалецька повідомила, що модель медичного страхування в Україні після реформи має включати державне забезпечення медичного страхування для дітей та малозабезпечених.
news-image

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька повідомила, що модель медичного страхування в Україні після реформи має включати державне забезпечення медичного страхування для дітей та малозабезпечених.

Про це сказала міністр Скалецька, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

У нас є наступний рік на напрацювання моделі медичного страхування, і вже дискусії ведуться... Ми повинні думати про більш комплексну модель, коли у нас буде і програма медичних гарантій, забезпечена всім з бюджету, і плюс до неї через медичне страхування доповнено покриття медичних послуг. Наприклад, коли держава заплатить страховку за дітей чи малозабезпечених, за когось в якійсь частині, але це (страховка - ред.) вже буде додатково до програми медичних гарантій. Це наше завдання”, - розповіла очільниця МОЗ.

Також Скалецька нагадала, що 2020 рік є перехідним в моделі фінансування медичних закладів - близько 2 тис. лікарень мають перейти на контракти, змінити всі внутрішні управлінські процеси та стати небюджетними установами.

Нагадаємо, 6 грудня керівник директорату МОЗ з питань євроінтеграції Ірина Литовченко звільнилася з міністерства разом своїми підлеглими.