У США запустять перший завод з переробки людей в компост
Легальна можливість трансформувати покійних в грунт з'явилася після прийняття відповідного законопроекту.
news-image

У США дозволили по-новому прощатися з покійними. Їх тепер законно можна перетворювати на компост. Перший завод готується до відкриття, пише «Є!» з посиланням на Ліга.

У 2021 році в Сіетлі (штат Вашингтон) відкриється перший в світі завод Recompose, який запропонує альтернативу традиційним кремації і похованню. Тіла своїх клієнтів він буде перетворювати в компост.

Легальна можливість трансформувати покійних в грунт з'явилася після прийняття відповідного законопроекту. Штат Вашингтон став першим в США, де дозволили альтернативу традиційним методам. Закон почне діяти в травні 2020 року.

Процес трансформації тіла в грунт нагадує природне поховання. Покійних розміщують в багаторазових капсулах шестикутної форми, всередині яких знаходяться тирса і які добре провітрюються. Це створює оптимальні умови для розвитку бактерій і мікроорганізмів, які розкладають тіло, включаючи кістки і зуби.

Через 30 днів після початку тіло повністю трансформується, а побічним продуктом є грунт. Його можна використовувати для вирощування рослин.

Родичі можуть забрати частину або весь обсяг створеного грунту, а також можуть залишити його для консервації і тоді організатори відправлять матеріал до місцевої затоки Пьюджет. Останнє є головною метою Recompose, так як грунт повертається в природне середовище. Це надає мінімальний негативний вплив на екологію, в порівнянні з традиційним похованням або кремацією. Процес рекомпозиції дозволяє уникнути викидів однієї тонни CO2.

У Recompose оцінюють свої послуги в $ 5500. Традиційні "зелені" похорони в штаті Вашингтон вимагають близько $ 6000, звичайні похорони коштують від $ 8000, а кремація - від $ 1000 до $ 7000.

Читайте також:У Польщі виявили тіла двох українців, заховані у морозильники