Україна
10 грудня 2019
Найголовніше за день: Нормандська зустріч: результати та наслідки, зниження ціни на газ, звільнення керівників митниці
Читайте про найголовніші події дня, 10 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 10 грудня.

Нормандська зустріч: результати та наслідки

Президенти Франції, Німеччини, України і Росії досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. І домовились контрольно зустрітись ще чотири місяці – аби продовжити домовлятись. Зеленський не перетнув жодну з окреслених на акції "червоних ліній". 

 Зниження ціни на газ

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" знизила на грудень ціну на природний газ для населення на умовах положення про накладення спеціальних зобов'язань (ПСО) на 12,69%, або на 622 гривень/тис. куб. м, до 4277 гривень/тис. куб. м (без ПДВ та вартості транспортування). Про це йдеться в повідомленні компанії. Гарантована ціна на природний газ для населення на перший квартал 2020 року становитиме 5,5 тис. грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів). 

Звільнення керівників митниці

Під час запуску нової митниці, яка почала працювати 8 грудня, звільнили 80% керівників центрального апарату. Про це під час презентації нової митниці 10 грудня заявив голова Державної митної служби Максим Нефьодов. Він зазначив, що звільнили загалом близько 500 старих одіозних керівників. 

Також повідомляли, що помічники президентів і міністри закордонних справ країн “нормандської четвірки” – Україна, Німеччина, Франція, Росія – підготують новий саміт за чотири місяці.

Читайте також:Активістки Femen у Парижі намагалися прорватися на «нормандську зустріч»