Політика
10 грудня 2019
Помер колишній мер Москви Юрій Лужков
Політикові було 83 роки.
news-image

Помер ексмер Москви Юрій Лужков. Сталося це у німецькому Мюнхені. Політикові було 83 роки, пише «Є!» з посиланням на 24tv.

За даними "РЕН ТВ", колишній московський міський голова помер у клініці "Гроссхадерн", що розташовується у німецькому Мюнхені. У медустанові Лужкову проводили операцію на серці.

Телеграм-канал Baza пише, попередньо, хірургічне втручання пройшло успішно, проте після нього почалися ускладнення. У підсумку Лужков не зміг вийти зі стану наркозу.

Видання з посиланням на джерела з оточення Лужкова додає, що на операцію до Німеччини ексмер прилетів разом із дружиною Оленою Батуріною напередодні, 9 грудня. Батуріна зараз перебуває у шоковому стані, тому що лікарі давали позитивні прогнози щодо цієї планової операції.

Інформацію про смерть Лужкова вже підтвердили Помічник колишнього мера Москви Тимур Шогенов і нинішній московський мер Сергій Собянін. 

За інформацією телеграм-каналу Baza, сім'я політика планує провести церемонію прощання та відспівування в Німеччині. Після цього тіло колишнього мера Москви доправлять до російської столиці. Родичі Лужкова вже звернулися в МЗС Росії з проханням допомогти з транспортуванням.

Також родина Лужкова планує організувати громадянську панахиду в Храмі Христа Спасителя в Москві. А поховати його просять на Новодівочому кладовищі.

 
 
Як повідомляли раніше, у Києві, в Центрі культури та мистецтв Служби безпеки України попрощалися зі співробітником Центру спеціальних операцій СБУ полковником Дмитром Каплуновим, який 1 грудня трагічно загинув на сході України.