Війна
6 грудня 2019
Рабінович: Українська делегація на нормандській зустрічі повинна зробити все, щоб настав мир
Парламентарій вважає, що одне з важливих питань зустрічі - це обмін утримуваними особами в форматі «всіх на всіх», який повинен відбутися за будь-яких обставин.
news-image

Українська сторона на майбутніх переговорах в нормандському форматі повинна зробити все, щоб встановити мир на кращих для країни умовах.

Таку заяву зробив народний депутат України, співголова фракції «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» Вадим Рабінович в кулуарах Верховної Ради, пише «Є!»  з посиланням на сайт політичної партії.

Наша політична сила повністю підтримує всі дії влади, спрямовані на встановлення миру в Україні. Ми вимагаємо від української делегації зробити все, щоб війна в нашій країні закінчилася. Також просимо їх не боятися страшилок про Мінські угоди, які розповідають в нашій країні, тому що всі домовленості підписувала не оця влада, але розсьорбувати потрібно Зеленському. Кричать зараз на керівництво нашої країни ті, хто підписував всі ці «формули Штайнмайера» і «Мінськ-2». Я це теж не підписував, але зараз нам потрібен мир, і представники України в нормандському форматі зобов'язані зробити все, щоб його досягти», - закликав політик.

Він уточнив, що не може розголошувати деталі сьогоднішньої розмови з представниками влади та інших фракцій, груп, тому що витік інформації може зіграти на користь іншої сторони на переговорах.

А це неправильно і непатріотично! Тут мова йде не про інтереси нашої партії, а про інтереси держави. Повірте, та позиція, яку зайняла наша делегація, ніякого відношення до здачі національних інтересів не має, ніяких «червоних ліній» влада не переступає, але готовність до компресій я б оцінив «50 на 50». А ось ті, хто приніс війну в нашу країну, - і кричать зараз про здачу інтересів країни», - натякнув народний депутат.

Парламентарій вважає, що одне з важливих питань зустрічі - це обмін утримуваними особами в форматі «всіх на всіх», який повинен відбутися за будь-яких обставин. Співголова фракції «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» закликав усіх політиків і суспільство підтримати українську делегацію в прагненні закінчити конфлікт на сході країни.

Давайте не будемо давити на президента Зеленського. Я сподіваюся, що справжня його мета - встановлення миру. Давайте надамо йому в цьому максимальну підтримку для того, щоб він припинив війну в Україні на кращих для нашої держави умовах. Наша фракція готова підтримувати владу в цих прагненнях», - резюмував Вадим Рабінович.

Раніше ми писали, що «Нормандський саміт» у Парижі триватиме три години: розклад зустрічі.