Україна
5 грудня 2019
Найголовніше за день: наслідки пожежі в Одесі, намір відтермінування штрафів на «євробляхи» та бійка в Раді
Читайте про найголовніші події дня, 5 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 5 грудня.

Наслідки пожежі в Одесі

В Одесі, в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, сталася масштабна пожежа. Студенти, які 4 грудня були на заняттях, опинилися заблокованими в приміщенні, так як сигнал тривоги не спрацював. За попередніми даними, загинула одна людина і ще 27 людей постраждали. Ксенія Бабенко загинула внаслідок пожежі в Одесі. Очевидці повідомили, що перелякані підлітки телефонували батькам з палаючого будинку, щоб попрощатися, бо не вірили, що виберуться живими.

Намір відтермінування штрафів на «євробляхи» 

Верховна Рада підтримала за основу проект змін до Митного кодексу № 2288, який відтерміновує до початку 2020 року штрафи до 170 тис. грн за нерозмитнені вчасно авто на єврономерах, а також транспорт із перевищенням строку транзиту - до цього часу у випадку порушення штраф складатиме 8500 грн. За проголосували 311 нардепів.

Якщо транспорт (або інші товари) тимчасово ввезли на територію України і не встигли вивезти у строк - підвищенні штрафи також почнуть діяти з початку 2020 року.

Натомість за перераховані порушення будуть стягувати штраф в обсязі 8500 грн.

Бійка в Раді

Двоє нардепів від "Слуги народу" побилися на ранковому засіданні Верховної Ради 5 грудня. За даними джерел УП у "СН", Бужанський накинувся на Лероса нібито через те, що той образив у чаті депутатку від "Слуги народу" Ірину Верещук. Пізніше це підтвердила сама Верещук. Вона заявила, що вимагає публічного вибачення від свого колеги з фракції Гео Лероса за образи на її адресу у внутрішньому чаті фракції. За її словами, вона просила Лероса вибачитися ще 4 грудня, оскільки "матом писати недобре".

Також повідомляли, що заступниця головного редактора Cosmopolitan Ukraine Євгенія Пліхіна потрапила в скандал, коли 4 грудня опублікувала допис у соцмережах щодо похорону загиблого снайпера, полковника СБУ та героя України Дениса Волочаєва. 

Читайте також:США планують виділити Україні ще $ 250 млн військової допомоги — Пентагон