Політика
4 грудня 2019
Медведчук: Зеленський взяв курс на зрив домовленостей в «нормандському форматі»
«Слуга народу» стає на позиції «партії війни», не зацікавленої в мирному врегулюванні ситуації на Донбасі та виконанні Мінських угод.
news-image

Президент України Зеленський напередодні зустрічі в «нормандському форматі» заявив, що не згоден з Мінськими угодами в частині порядку проведення виборів на неконтрольованих територіях і встановлення контролю над кордоном.

Про це пише «Є!» з посиланням на сайт політичної партії Опозиційна Платформа За життя.

Прийняття вчора Верховною Радою України постанови «Про Заяву Верховної Ради України "Щодо першочергових кроків забезпечення євроатлантичної інтеграції України – набуття повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору"» стало черговою політичною провокацією напередодні зустрічі в «нормандському форматі».

Особливого цинізму цьому голосуванню додає те, що зроблено це було з подачі «Європейської солідарності», а підтримано партією «Слуга народу». Таким чином президентська політсила прямо задекларувала те, що давно є очевидним для всіх: спадкоємність стосовно політики колишньої влади, використання її ідеології, риторики та методів. «Слуга народу» стає на позиції «партії війни», не зацікавленої в мирному врегулюванні ситуації на Донбасі та виконанні Мінських угод.

В унісон з голосуванням у Верховній Раді звучать висловлювання глави МЗС України Вадима Пристайка, який у Лондоні заявив: 

Якщо запитаєте, що небезпечніше (для НАТО) – тероризм чи Росія, то я скажу, що не бачу різниці між ними».

Подібна позиція керівника зовнішньополітичного відомства України є прямим шкідництвом. Зіставлення цих фактів дозволяє зробити очевидний висновок: нинішня українська влада, прагнучи зберегти нинішній стан справ, взяла курс на зрив домовленостей у «нормандському форматі».

Раніше ми писали, що у Верховній Раді підмінили документ про НАТО.

Читайте також:Рабінович: Владу в Україні захопила «Зграя шарикових», яка увірвалася в країну