Політика
4 грудня 2019
Росія обурена: делегації Федерального казначейства РФ не відкрили візи США
Делегація Федерального казначейства РФ не змогла отримати візи для в’їзду до Сполучених Штатів.
news-image

Делегація Федерального казначейства РФ не змогла отримати візи для в’їзду до Сполучених Штатів, пише «Є!» з посиланням на 24tv.

Про це повідомило посольство Росії в США.

Делегація мала приїхати у Вашингтон 3 грудня для участі в конференції Міжнародного інституту регулювання аудиторської професії.

Як зазначає посольство Росії, це не єдине відмова. Наприклад, директору департаменту МЗС Росії з роботи зі співвітчизниками за кордоном Олегу Мальгінову Держдепартамент США також не дозволив відвідати Молодіжний форум у Нью-Йорку 28-29 листопада.

Викликає занепокоєння небажання Держдепартаменту забезпечити нормальне функціонування власних консульських установ під надуманими приводами. В результаті страждає спілкування наших громадян, згорнуто професійний діалог експертів, від якого багато в чому залежить безпека в усьому світі, – обурені у посольстві.

Натомість коментарів від Державного департаменту США наразі немає.

Раніше Росія скаржилася на те, що у вересні США не видали візи делегації міністра закордонних справ Сергія Лаврова, що прямувала на Генеральну Асамблею ООН.

Як повідомляли раніше, ексзаступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що офіційний Київ знав про утримання Білим домом військової допомоги і намагався приховати це від громадськості.

Читайте також:«У Кремлі зараз паніка»: російський політик пояснив скандальну заяву спікера Держдуми щодо України