Суспільство
3 грудня 2019
У Німеччині затримали колишнього нардепа Онищенка, - ЗМІ
Онищенко знаходиться під вартою
news-image

У місті Аахен (Німеччина) був затриманий колишній народний депутат Олександр Онищенко. Німецькі правоохоронці діяли за запитом НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає "Радіо Свобода" з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua

Згідно з юридичною процедурою, суд має винести рішення про екстрадицію екснардепа до України і визначити запобіжний захід на строк розгляду справи. Дата засідання суду поки невідома.

Онищенка помістили під варту, де він перебуватиме до призначення засідання суду.

У той же час, адвокат екснардепа Олег Іщенко не зміг прокоментувати інформацію про затримання свого клієнта.

Олександру Онищенку в Україні інкримінують нанесення державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною.

Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою. Також зазначалося, що всього в рамках кримінального провадження затримано 12 осіб, а 5 підозрюваних у даній справі визнали свою провину і погодилися співпрацювати зі слідством. Онищенко всі звинувачення на свою адресу заперечує.

Читайте також:Розшукуваний екснардеп-утікач, бізнесмен Олександр Онищенко заявив, що збирається повернутися до Києва